Novi Volkswagen Polo predstavljen bh. tržištu

Volkswagen Polo 2017

Novi Volkswagen Polo predstavljen bh. tržištu

Volkswagen BiH danas je u Sarajevu zvanično predstavio novi Polo šeste generacije čime je zvanično počela i prodaja.

Piše: Emir Kalender

Porsche Bh kao generalni zastupnik i uvoznih marke Volkswagen upriličio je prezentaciju novo Volkswagen Pola gdje su se prisutni mogli upoznati sa novostima koje donosi ovaj automobil.

Volkswagen Polo 2017

Šesta generacija Pola dobila je potpuno novi dizajn eksterijera koji automobil čini još ozbiljnijim i elegantnijim, ali sa sportskim duhom koji krasi sve nove Volkswagen modele. Novi Polo u poređenju sa svojim prethodnikom porastao je u pogledu svih dimenzija. Prije svega, nudi više prostora za putnike te veću zapreminu prtljažnika koja je povećana sa 280 na 351 litru.

Volkswagen Polo 2017

Postavljen je na potpuno novu platformu MQB A0 koja mu je omogućila korištenje savremene tehnologije sa kojom trenutno raspolaže Volkswagen. Novi Polo donosi mogućnost personalizacije enterijera što je još jedan novitet za ovaj model.

Volkswagen Polo 2017

Karoserija novog Pola može biti obojena u 14 novih boja, a na koju možete postaviti neke od 12 novih različitih aluminijumskih felgi u veličini od 14 do 18 inča. U ponudi je veliki broj djelimično lakirani detalja u kontrastnim bojama, a mogućnost personalizacije prenesena je i u unutrašnjost gdje se instrument ploča može obogatiti sa raznim dekorativnim elementima dok su sjedišta dostupna u 11 različitih presvlaka.

Volkswagen Polo 2017

Osim novog dizajna novi Polo dobio je nove tehnologije i inovativna rješenja. Tako bogato opremljen Polo postaje najsavremeniji automobil klase i nudi tehnološka rješenja koja su dostupna samo u većim automobilskim klasama, na što konkurencija još nema odgovor. Polo je opremljen brojnim sistemima pomoći za vozača, kao i komfornim sistemima koji vožnju čine još opuštenijom.

Volkswagen Polo 2017

Kao i prethodni model nudi se u tri nivoa opreme Trendline, Comfortline i Highline. Pored standardni izvedbi na tržištu su dostupne i dvije posebne izvedbe, Polo Beats koji donosi zvučni sistem snage 300 W i sportski Polo GTI.

Već i osnovna verzija Polo „Trendline” bogato je opremljena pa tako serijski donosi LED dnevna svjetla sa funkcijama Coming Home i Leaving Home, tempomat, sistem nadzora okoline „Front Assist” sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pješaka.

Volkswagen Polo 2017

U ponudi je i bogata lista dodatne opreme na kojoj se može naći veliki broj asistenata za vozača kao što su: ACC, Blind Spot Detection, Park Assist, te funkcija kočenja pri manevrisanju. Posljednji pomenuti sistem automatski štiti vozilo od oštećenja nastalih prilikom parkiranja.

Pored novih sigurnosnih sistema Polo se po želji može opremiti i komfornim sistemima kao što su glavna svjetla u LED tehnologiji, Keyless Access, Active Info Display, te najnovija generacija Infotainment sistema čija se veličina ekrana kreće od 6,5 do 8,0 inča. Ovi komforni sistemi predstavljaju potpuni novitet u segmentu.

Volkswagen Polo 2017

Snaga motora kod standardnih modela kreće od osnovnih 75 do maksimalnih 150 KS, dok u sportskoj GTI izvedbi novi Polo raspolaže sa 200 KS i 320 Nm okretnog momenta. Svi motori serijski su opremljeni sa Start-Stop sistemom i rekuperacijskim modulom. Za snažnije izvedbe motora dostupan je i popularni automatski DSG mjenjač sa 7 stepeni prijenosa. Novi Polo moguće je opremiti sa posebnim ovjesom čiji amortizeri nude mogućnost prilagođavanja njihove tvrdoće preko sistema „Sport Select”.

Volkswagen Polo 2017

Novi Polo u Bosni i Hercegovini dostupan je i sa novim 1,0 TSI motorom u verzijama od 95 i 115 KS te uz izbor ručnog ili automatskog DSG mjenjača sa dvostrukim kvačilom.

Volkswagen Polo 2017

Novi Volkswagen Polo u BiH starta sa cijenom od 23.889 KM za osnovni model sa Trendline paketom opreme i 1,0-litarskim motorom od 75 KS. Polo pokretan istim motorom ali sa bogatijim Comfortline paketom opreme košta od 25.243 KM. Novi Polo sa Beats paketom opreme košta od 27.733 KM.

Volkswagen BiH osigurao je značajan broj testni vozila pa ćete uskoro moći čitati prvi test novog Pola.

Volkswagen Polo 2017

Kategorije: Vijesti