Novi Volkswagen Tiguan na Trgu Slobode u Tuzli

nipex tiguan u tuzli 2016 - 01

Novi Volkswagen Tiguan na Trgu Slobode u Tuzli

Kao što su i najavili iz auto kuće Nipex, proteklu subotu su organizovali nezaboravnu noć za građane Tuzle. Nipex je na par sati svoj izložbeni salon preselio na Trg Slobode i građani su imali priliku upoznati se sa atraktivnim Volkswagen modelima: od najmanjeg Up!-a do gorostasnog Amaroka.

„Događaj smo organizovali prvenstveno kako bi smo Volkswagen još više približili ljudima i naravno kako bi smo predstavili novu zvijezdu iz Volkswagena: novi Tiguna. A ambijent u kojem smo izložili naše modele je još više istakao ljepotu istih. Za sve one koji imaju želju da testiraju neki od naših modela, svakako nam se mogu javiti i dogovoriti svoj termin i dobiti sve dodatne informacije, jer zbog velike posjećenosti u subotu nismo stigli odgovoriti na sva pitanja i posvetiti se svima onoliko koliko bi smo voljeli.“

nipex tiguan u tuzli 2016 - 03

Tiguan je prvi put predstavljen 2007. godine i prodan je u preko 2,7 milona primjeraka. Druga generacija Tiguana oduševljava potpuno novim, elegantnim dizajnom, koji zrači snagom i suverenošću.Visina novog modela je smanjena za 33mm. Širina povećana za 30, a dužina za 60mm. Osovinski razmak je povećan za 77mm.

Obzirom da je izvana narastao više je mjesta i u njegovoj unutrašnjosti. Putnici na zadnjoj klupi su dobili 29mm više prostora za koljena. I pored toga što su dimenzije povećane novi Tiguan je lakši za nekih 50 kg od svog prethodnika. Prtljažnik naravno profitira od činjenice da je stražnja klupa klizna i kad se pomakne prema naprijed volumen prtljažnika je 615 litara.

nipex tiguan u tuzli 2016 - 04

Ponudu motora čine TDI i TSI motori od 125KS do 240KS. Sistem 4Motion je opcija kojom Tiguan osvaja on-road i off-road rerene, a od mjenjača su dostupni ručni i DSG mjenjači. Novi Tiguan je u svim segmentima napravio primjetan pomak u odnosu na prethodnika. Bezbjednost putnika je još jedna istaknuta karakteristika novog Tiguana.

U sva vozila su kao standardna oprema ugrađeni savremeni sigurnosni sistemi kao što su detekcija pješaka i autonomno kočenje u slučaju opasnosti od  direktnih, ali i sekundarnih sudara.

nipex tiguan u tuzli 2016 - 05

Enterijer krase kvalitetni materijali i velika zapremina prostora. Sve je orijentisano prema vozaču i njegovim potrebama, a najzanimljiviji novi detalj predstavlja uvođenje virtualnih umjesto klasičnih instrumenata. Novi Tiguan spremno odgovara kako zahtjevima porodičnog i poslovnog, tako i zahtjevima avanturističkog života.

nipex tiguan u tuzli 2016 - 02

Kategorije: Vijesti