Originalna prezentacija e-vozila u Sarajevu

Porsche Taycan Cross Turismo

Originalna prezentacija e-vozila u Sarajevu

U okviru promocije elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini, kompanija Porsche BH d.o.o., uvoznik za automobile Volkswagen koncerna, na vrlo originalan način prezentira najnovije modele električnih vozila koje Volkswagen koncern aktuelno lansira na tržište.

Tako su u periodu od 22.-26.09.2021.godine ispred SCC shopping centra u Sarajevu bili izloženi modeli Porsche Taycan Sport Turismo i Volkswagen ID3.

Model ID3 će od 29.9.-3.10.2021 biti izložen ispred BBI centra, a građani Sarajeva se putem QR code-a koji je istaknut na vanjskoj strani izložbenog kontejnera mogu prijaviti na testnu vožnju. Unutar e-kontejnera instaliran je i mobilni „Moon“ punjač kakav se koristi za električno napajanje ovih vozila.

Volkswagen ID3

„Ovim originalnim načinom prezentacije vozila BH javnosti želimo da približimo električna vozila koja su na našim cestama još uvijek zastupljena u veoma malom broju. S obzirom da se svijet okreće ka elektromobilnosti, i mi u Bosni i Hercegovini se pridružujemo ovom trendu. Kao kompanija podržavamo i uspostavljanje infrastrukture, pa smo tako instalirali već oko 70 električnih punjača širom BiH, pretežno u renomiranim hotelima, ali i na javnim mjestima. Nadam se da će prezentirani ID3 animirati građane da se prijave na testnu vožnju i da iskuse vožnju električnim Volkswagenom“, izjavio je Senad Olovčić, direktor Porsche BH.

Kategorije: Vijesti