Peugeot 208 XY i 208 GTi

Peugeot 208 XY i 208 GTi

Peugeot 208 GTi

Sa novim verzijama modela 208 Peugeot se pozicionira u premium segmentu. 208 XY i 208 GTi su prepoznatljivi po komforu, eleganciji i posebnom šarmu. Sa modelom 208 XY Peugeot započinje jednu novu priču u razvoju brenda, dok sa GTi verzijom oživljava legendu. Oba vozila su napravljena za vozače sa velikim očekivanjima. Peugeot dizajneri su kreirali vozila koja će oduševiti i one najzahtjevnije. Dizajneri su posebnu pažnju posvetili svjetlima na vozilu koristeći najnovija rješenja halogenih farova sa LED tehnologijom koja vozilima daju poseban pečat i danju i noću.

Svaki detalj u automobilu doveden je do savršenstva naročito u unutrašnjosti vozila jer su kreatori užitak u vožnji željeli dovesti do maksimuma. Dekoracija na ekranu na dodir i kontrolnoj ploči, mjenjač, pojasevi i drugi detalji su elegantni i ekskluzivni. Dizajneri su na modelu 208 XY glamuroznost uspjeli dočarati i kroz vanjski izgled vozila u prvi plan stavljajući novu „purple night“ boju.

Uz 7” ekran na dodir koji je povezan za “USB” i “bluetooth” priključcima, navigacionim sistemom, sistemom za asistenciju za parkiranje,  vozač uživa u ekskluzivnosti u svakoj sekundi. Inspiracija za 208 GTi bila je legendarna 205-ica GTi s kojom je Peugeot napravio zapažene rezultate u utrkama.  Cilj je bio kreirati otmjeni model sportskih performansi. Lansiranje GTi verzije je veliki događaj za Peugeot i seriju “2”. Kako bi proslavili taj trenutak napravljena je limitirana edicija sa samo 50 vozila u satenskoj bijeloj boji.

Na našem tržištu kod svih ovlaštenih Peugeot koncesionara je u toku specijalna ponuda za model 208 gdje se ističu verzije 1.2 sa 82 KS po cijeni od 21.990 KM, te verzija sa benzinskim motorom 1.0 i 68 KS koja je dostupna za 20.990 KM

208 XY kocept

Kategorije: Vijesti