Peto svjetsko prvenstvo Škoda Service Challenge

Skoda Service Challenge 2015

Peto svjetsko prvenstvo Škoda Service Challenge

Po peti put zaredom je u organizaciji Škoda Auto a.s. sa sjedištem u Mladoj Boleslavi, Češka, u periodu od 04.-07.06.2015. održano svjetko prvenstvo Škoda servisa, po nazivom: „Škoda Service Challenge“.

Na takmičenju su učestvovale 34 zemlje, sa ukupno 76 takmičara podjeljenih u četiri kategorije:

  1. Servisni savjetnici
  2. Servisni tehničari
  3. Saradnici za Originalne dijelove i
  4. Lakireri

Svjetskom prvenstvu Škoda servisa prethodila su dva kvalifikaciona kruga na državnom nivou, te finalno takmičenje, na kojem su odabrani predstavnici ovlaštene Škoda servisne mreže u Bosni i Hercegovini.

„Škoda servisnu mrežu i državu Bosnu i Hercegovinu su predstavljali Servisni tehničar g-din Semir Dizdarević i Saradnik za Originalne dijelove g-din Mahir Krivošija ispred auto kuće Porsche Sarajevo, Servisni savjetnik g-din Suad Kahrimanović ispred A.S.auto iz Zenice i lakirer g-din Nekir Bristrić ispred auto kuće Auto servis Omerčić iz Gradačca”, izjavio je vođa BH tima g-din Dario Krajina.

G-din Krajina dodaje: „Po prvi put se naša zemlja našla na pobjedničkom postolju. Naime, zadovoljstvo nam je saopštiti vrlo dobar plasman bosanskohercegovačkih predstavnika u cjelini, a posebno zadovoljstvo mi je istaći da je g-din Nekir Bristrić u kategoriji “lakirer” zauzeo treće mjesto. Gospodin Bristić se popeo na pobjedničko postolje na šta smo posebno ponosni.“

Ovakav vid takmičenja je jedinstven u svijetu automobilizma, te kao takav ne samo da doprinosi većoj motivaciji zaposlenika u ovlaštenoj Škoda servisnoj mreži već i intenziviranju interne komunikacije i razmjene iskustava. Ostvareni rezultat govori da konstantno ulaganje u edukaciju i stručno usavršavanje zaposlenika doprinosi kvalitetu servisne usluge i zadovoljstvu kupaca.

Kategorije: Vijesti