Peugeot 2008 premijerno u Ženevi

Peugeot 2008 premijerno u Ženevi

Peugeot 2008 2014

Na 83. internacionalnom sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati od 7. do 17.03.2013. godine, Peugeot će premijerno predstaviti urbani crossover Peugeot 2008. Sa ovim modelom koji je idealan za gradsku vožnju kao i za otvorenu cestu, Peugeot želi ojačati svoju poziciju u Evropi i ujedno osvojiti tržište u Aziji i Latinskoj Americi.

Svjesni činjenica da se tržišta kontinuirano razvijaju i napreduju, a zahtjevi nove generacije kupaca postaju sve izraženiji, Peugeot je kreirao crossover sa elegantnim dizajnom dužine 4,16 m sa voznim karakteristikama hatchbacka i prednostima SUV-a.

Najavljena je verzija ovog modela sa HYbridAir tehnologijom koja već sada izaziva veliku pažnju. Radi se o modelu sa motorom koji troši i do 45 % manje goriva. Peugeot ponovo potvrđuje da je lider u kreiranju vozila sa minimalnom potrošnjom i emisijom štetnog CO2 gasa.

Prošlogodišnja zvijezda Peugeot paviljona na sajmu u Ženevi, Peugeot 208, nedavno je dostigla broj od 300.000 proizvedenih vozila i ostvaruje svoj cilj vraćanja vodeće pozicije u B segmentu.

Dvije nove verzije ovog modela, 208 GTi s kojim Peugeot oživljava legendu i 208 XY s kojom započinje jednu novu priču u razvoju brenda, takođe će biti prezentovane na sajmu.

Uskoro će biti objavljene i dodatne informacije o svim iznenađenjima i novitetima na automobislkom skupu u Ženevi koji će za novinare biti otvoren već dva dana prije službenog početka sajma.

Kategorije: Vijesti