Prvi ultimativni test Volkswagen ID. 3 Pro S modela

Prvi ultimativni test Volkswagen ID. 3 Pro S modela

Volkswagen ID.3 Pro S kreće na svoj prvi ultimativni test na kojem će preći 20.000 km u dva mjeseca i ispitati oko 650 stanica za brzo punjenje.

Elektromobilnost dobiva na snazi ​​u Njemačkoj. Ne samo da raste broj ponuđenih električnih modela i njihovih registracija, već se širi i infrastruktura.

Rainer Zietlow kao vozač i Dominic Brüner kao suvozač kreću u ultimativni test električnog Volkswagen ID.3 modela i stanica za punjenje. Tokom jedinstvenog dvomjesečnog maratona zaustavit će se na oko 650 stanica za brzo punjenje s kapacitetom punjenja većim od 60 kW. Testirat će kvalitete novog Volkswagena ID.3, kao i infrastrukturu u Njemačkoj.

Na testu voze predprodukcijski model ID.3 Pro S sa neto kapacitetom baterije od 77 kWh. Baterija nudi domet do 549 km u WLTP ciklusu i na tržištu će se naći na proljeće 2021. godine.

U trkačkim krugovima Rainer Zietlow se proslavio kao specijalist za velike daljine. Njegova maratonska turneja, duga oko 20 000 kilometara, vodit će ga po cijeloj Njemačkoj.

Kategorije: Vijesti