Volkswagen Touran najprodavaniji monovolumen Evrope

Volkswagen Touran najprodavaniji monovolumen Evrope

Volkswagen Touran po prvi je puta postao najuspješniji monovolumen Evrope. Kao što je ugledna kompanija za istraživanje tržišta IHS Automotive ustanovila, Touran se u zaključenoj 2016. godini s preko 112000 novih registracija uspio probiti kao najprodavaniji monovolumen na evropskom kontinentu.

Najnovija generacija ovog svestranog talenta s inovativnim sistemima pomoći i infotainment sistemima prodaje se u više od 40 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući fold-flat sistemu preklapanja sjedišta s maksimalno sedam mjesta za sjedenje i volumenom prtljažnika od 834 litre, Touran se smatra jednim od najvarijabilnijih višenamjenskih vozila (MPV – Multi Purpose Vehicle) svih klasa.

Omiljeni Evropljanin: Touran u Amsterdamu

Volkswagen je tek nedavno aktualizirao jedan od najvažnijih sistema pomoći Tourana: ACC (uključujući sistem nadzora okoline Front Assist i City funkciju kočenja u nuždi). Automatska kontrola razmaka od sada pokriva područje brzine od 30 do 210 km/h (prije: 30 do 160 km/h). U kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG) ovaj spektar seže od 0 do 210 km/h. Sa sistemom ACC i DSG mjenjačem ovaj se monovolumen u saobraćaju s čestim zaustavljanjima i kretanjima sada kreće gotovo automatski jer se u okviru granica sistema samostalno usporava do zaustavljanja i ponovno kreće.

U ostale karakteristike ovog porodičnog stručnjaka ubrajaju se tehnologije poput 3-zonskog Climatronica (visoka kvaliteta zraka zahvaljujući aktivnom bio filtru) i sistema kamere “Car-Net Cam Connect” – ovdje “GoPro®” kamera umjesto roditelja preuzima nadzor nad stražnjim dijelom vozila jer se slika djece snimljena kamerom prenosi na monitor infotainment sistema.

Kategorije: Vijesti