Premijera u Parizu: Toyota

Premijera u Parizu: Novi Toyota Auris, Verso, iQ EV…

Auris

Ne tako davno Toyota je predstavila novi Auris u hatchback izvedbi, a sajam automobila u Parizu su iskoristili da po prvi put predstave i karavansku izvedbu. Ovo je prvi Auris u karavanskoj izvedbi, a ovakav potez čelnika Toyote ne treba čudi jer se kupci “C” segmenta sve češće odlučuju na karavanske izvedbe.

Auris u karavanskoj izvedbi nosi oznaku Turing Sports, a kako bi se olakšalo utovaranje prtljaga prag je niži za 80 mm u odnosu na klasičnu hatchback izvedbu. Iz Toyote nisu najavili nikakve razlike kada su u pitanju motori kojim će biti okretan hatcback i karavan Auris pa je logično očekivati potpuno istu opremu i motore.

Treba napomenuti da se stari model Aurisa odavno prestao proizvoditi, pa možemo očekivati da je Toyota napravila solidan borj automobila koji će se sigurno odmah rasprodati čim stignu u prodajne salone.

Verso

Na pariškom sajmu premijerno predstavljena je nova genereacija modela Verso. Kako navode iz Toyote sa novim Verso Toyota će pokušati napraviti što bolji prodajni rezultat na tržištu vozila iz C segmenta. Promjene su vidljive, posebno ako gledano na novi dizajn koji prati i model Auris. Što se tiče motora izmjene su zahvatile i 2.0-litreni D-4D motor koji sada ima manju emisiju CO2 i veću dinamiku u vožnji.


Yaris Trend

Francuski trojac Peugeot, Citroen i Renault predstavili su svoje luksuzne izvedbe modela pod oznakama  208 XY, DS i Clio Initiale Paris: Toyota prateći svjetske trendove odreagovala je na način da na Sajam automobila u Parizu 2012 dolazi sa modelom Yaris Trend koji je još odvažniji i elegantniji, s jedinstvenim dizajnom vanjštine i detaljima u unutrašnjosti koji su posebno izrađeni za taj model. Kako bi se dodatno naglasile njegove dinamične karakteristike, novi Yaris Trend dolazi u elegantnoj crno-bijeloj kombinaciji.

iQ EV

Toyota je predstavila i prvu proizvodnu verziju najnovijeg modela iQ EV, a radi se oelektričnom vozilu: Ovaj automobil dizajniran je za gradski prijevoz do četiri putnika, na potpuno električni pogon. Model iQ EV ima doseg od 85 km, a može se napuniti do 80% za samo 15 minuta, što je jako važno za svakodnevnu upotrebu ovog automobila. Za potpuno punjenje potrebna 3 sata, što je opet dobar rezultat poredeći sa drugim automobilima ovakvog tip.

Kategorije: Auto sajam