Otvoren Sajam automobila u Parizu 2016.

sajam-automobila-u-parizu-2016-logo

Otvoren Sajam automobila u Parizu 2016.

Danas je otvoren međunarodni sajam automobila u Parizu. Paris Motor Show 2016 najavljen je kao najveći automobilski sajam do sada, a očekuje se rekordna posjeta koja bi trebala premašiti sve druge sajmove automobila do sada. Proizvođači automobila u Parizu tako će predstaviti veliki broj novih modela koji će na pariškom sajmu imati svoje svjetske premijere.

Međunarodni novinarski dani počinju danas, 29. oktobra, a vrata u Porte de Versailles izložbenih dvorana za javnost otvarana su od 1 do 16 oktobra 2016. Lista svjetski premijera zaista je velika pa je teško nabrojati sve modele koji će biti predstavljeni.

[gmedia id=553]

Ipak spomenut ćemo one koji će možda najviše privući pažnje, Audi A5 Sportback i Q5, BMW Crossover Concept, Citroen CXperience Plug-in hybrid concept, Ferrari GTC4 Lusso T, Mercedes-Benz, Peugeot 3008 i 5008, Porsche Panamera, Renault Alaskan, Seat Ateca X-Perience, Škoda Kodiaq…

laferrari-spider-2016

Volkswagen u Parizu predstavlja novi, potpuno električni automobil koji je blizu proizvodnog izdanja, ali će na sajmu biti predstavljen u konceptnoj izvedbi. Volkswagen I.D. concept pokreću elektromotori, a baterija koju posjeduje omogućava mu autonomiju od 400 do 600 km s jednim punjenjem.

I.D. concept bit će polazna tačka u razvoju budućih električnih automobila koji će dolaziti iz Volkswagena. Do 2025. godine Volkswagen planira da ponudi čak 30 električnih modela, što potvrđuje najavu nove strategije koja Njemačkog automobilskog diva okreće ka razvoju električnih automobila.

Uskoro Vam donosimo više detalja sa pariškog sajma automobila. Također, sve novosti direktno sa sajma donosimo Vam putem naše Facebook stranice.

volkswagen-ev-concept-2016

Kategorije: Auto sajam