Čistka u McLarenu se nastavlja – Sam Michael na kraju sezone odlazi iz tima

Formula 1

Čistka u McLarenu se nastavlja – Sam Michael na kraju sezone odlazi iz tima

McLaren nastavlja temeljitu rekonstrkuciju F1 tima, a najnovija odluka je da se smanji broj uposlenih u menadžmentu tima. Prvi na listi koji će ovom odlukom napustiti tim je sportski direktor Sam Michael. Zvanično, “on” je donio odluku o napuštanju tima iz Wokinga po isteku tekuće sezone, a u službenom saopštenju stoji da se saradnja prekida u izuzetno dobrim odnosima.

Čitavu rekonstrkuciju tima pokrenuli su Ron Dennis i Eric Boullier, s ciljem da vrate tim McLarena na pobjedničke staze. Nakon dovođenja novih inžinjera na ključna mjesta, krenula je čistka u odjelu menadžmenta gdje se povećao broj uposlenih za vrijeme dok Dennis nije bio u timu, a sam tim je postao previše komplikovan i skup. Obzirom da McLaren nema glavnog sponzora, svaki ušteđeni euro dobro je došao.

Kada je riječ o Sam Michaelu, on je navodno već u marut ove godine najavio svoj odlazak iz ekipe, a prema njegovim izjavama, on sa porodicom planira dugoročni povratak u rodnu Australiju. Podsjećanja radi, Michael je prethodno obavljao dužnost tehničkog direktora Williamsa, da bi krajem 2011. došao u McLaren.

Kategorije: Formula 1