Fernando Alonso: Imam ponude drugih timova za 2018.

Formula 1

Fernando Alonso: Imam ponude drugih timova za 2018.

Fernando Alonso izjavio je da ima ponude drugih timova za iduću sezonu Formule 1 te da će konačnu odluku donijeti u septembru.

Posljednji put na najvećoj stepenici pobjedničkog postolja Fernando Alonso stajao je 2013. godine na VN Španije, a posljednji put na postolju je bio 2014. u Mađarskoj. Od povratka u McLaren Španjolac nije uspio ostvariti bolji plasman od petog mjesta, što je frustrirajuće. Očekivano, zbog loših rezultata Alonso razmatra sve mogućnosti za 2018.

Mjesta u ekipama Red Bull i Ferrari zvanično su popunjena za 2018, a Mercedes još treba potvrditi Bottasa te neće rizikovati da ponovno spoje Hamiltona i Alonsa.

Tokom održavanja VN U Belgije pojavile su se glasine da bi Alonso mogao prijeći u Williams, a iako nije direktno komentarisao tu mogućnost potvrdio je da ima ponude drugih timova.

“Definitivno imam neke ponude. Imao sam ponude u junu, julu i augustu. Već sam odbio 60% ponuda, a 40% ih je još u igri.”, rekao je Alonso.

Paddy Lowe, tehnički direktor Williamsa kaže da su ovakve glasine normalne u ovo doba godine.

“Ovo je vrijeme kad ljudi pišu takve priče. Još nismo objavili tko će voziti za nas iduće godine, na tome još radimo. Neću komentarisat, niti potvrditi niti demantirati.”, izjavio je Lowe.

Kategorije: Formula 1