Honda očekuje prekretnicu od VN Belgije

Arai McLaren Honda

Honda očekuje prekretnicu od VN Belgije

Nakon što je Honda potvrdila da će na VN Belgije koristiti pojačanu izvedbu motora za što će potrošiti nekoliko tokena, japanski proizvođač pun je optimizma. To će biti drug ovogodišnje iskorištavanje tokenima, a ovog puta očekuju značajan napredak po pitanju performansi.

Hondin motorsportski šef Yasuhisa Arai priznaje da je tanka linija između uspjeha i promašaja kada je riječ o povećanju snage.

“Nadam se da će to biti veliki korak naprijed. Povećat ćemo snagu, ali u isto vrijeme moramo paziti na pouzdanost jer neka područja mogu oslabiti ako porast snage bude velik. Moramo provjeriti. Radova ima i na šasiji. Da bi povećali snagu, moramo promijeniti setup, pogotovo kada je riječ o trakciji i prijenosu. To je vrlo važno kako bi mogli povećati snagu”, izjavio je Arai.

Prema najavama, Honda će na VN Belgije imati jači motor za 15 KS, a na narednu utrku koja se vozi za VN Italije u Monzi trebala bi doći sa još jednim pojačanjem od 30 KS, pa bi tako McLaren Honda za dvije utrke trebala imati snažniji olid za 45 KS, ali treba sačekati i vidjeti kako će se ponašati prvo pojačanje snage.

Kategorije: Formula 1