Honda otklonila manje probleme na svom F1 agregatu

Formula 1

Honda otklonila manje probleme na svom F1 agregatu

Red Bull i Toro Rosso u sezoni 2019. koristit će Hondine agregate sa kojim su na predsezonskim testiranjima napravili veliki broj kilometara.

Već tokom samih testiranja špekulisalo se da su Max Verstappen i Pierre Galsy prijetili određene vibracije na bolidu koje je prouzrokovao Hondin agregat. Prema riječima prvog čovjeka japanskog proizvođača Toyoharu Tanabea, oni su primijetili određene male probleme koji su popravljeni pred početak VN Australije.

“Tokom osam dana na predsezonskim testovima, uspjeli smo da odradimo veliki broj kilometara sa naša dva tima. Kao što je uvek slučaj na testiranjima, uočili smo manje probleme koji smo popravili pred dolazak u Melburn.” kazao je Tanabe.

On se ovom prilikom zahvalio Toro Rossu i Red Bullu na fantastičnom početku saradnje tokom zimskih mjeseci.

“Moram da se zahvalim osoblju Toro Rossa i Red Bulla koji su nam pružili ekstremu pomoć i zalaganje u timskim mjesecima. Sada je vrijeme da se utrkujemo.”

Nemalo nakon završetka testiranja iz Honde je stigla informacija da je dizajn nekih dijelova motora bio preradikalan, te da su ga promijenili bez ikakvih posljedica. Podsjećanja radi, protekle sezone Honda je napravila značajan iskorak u pouzdanosti, ali to je i dalje bilo daleko od Mercedesa i Ferrarija.

Kategorije: Formula 1, Vijesti