Jenson Button eksplodirao i rekao pravu istinu o novom bolidu

Formula 1

Jenson Button ne očekuje da će McLaren osvojiti bodove ove godine

Uoči Velike nagrade Španije McLaren je očekivao puno bolje rezultate jer su došli sa značajnim paketom promjena koje su im trebale donijeti više brzine. Ipak, McLaren je imao razočaravajuću utrku, a nakon svih optimističnih prognoza Jenson Button je izgleda izgubio živce, što i nije ništa čudno, te je izjavio da ekipa iz Wokinga ove sezone možda neće osvojiti niti boda.

Situacija u kakvoj se nalazi McLaren možda najbolje opisuje njegova izjava da je prvih 30 krugova bilo najstrašnijih 30 krugova u njegovoj karijeri. Svi u McLarenu djelovali su veoma pozitivno i optimistično nakon prve četiri utrke sezone i pored katastrofalnih rezultata, performansi i pouzdanosti.

Mnogi su svjesni da iz McLarena od februara dolaze samo “šarene laže”, te da pokušavaju sakriti očajnu situaciju s Hondinim motorom. Jenson Button izgleda ne želi više skrivati probleme pa je uperio prst na problematični MP4-30.

“Nakon ovoga danas (utrke u Barceloni) uopše ne očekujem bodove ove godine.”

Čini se da bi i McLarenu dobro došao dolazak Audija u Formulu 1, mada je pitanje da li su i oni u stanju brzo napraviti konkurentan paket. Ipak, vjerujemo da će ga možda oni prije napraviti nego Honda, jer dovoljno je da se sjetimo situacije sa Toyotom i fabričkim timom Honde, koji su potrošili ogromna sredstva, a ništa značajno nisu napravili u novijoj historiji.

Kategorije: Formula 1