Jenson Buttona novi aktivni rekorder

Jenson Button 2014

Jenson Buttona u Bahrainu vozi svoju 250 utrku

Naredna utrka koja se vozi za VN Bahreina bit će jubilarna 250. utrka za Jensona Buttona. Button je, trenutno, aktivni, rekorder po najvećem broju odveženih utrka.

Kada je u pitanju Sakhir International staza, britanac je upisao pobjedu u sezoni 2009. kada je postao svjetski prvak. On je istakao da jedva čeka vidjeti kako će izgledati noćna utrka na ovoj stazi.

“Teško je povjerovati da će ovo biti već 10. utrka VN Bahreina. Pobijedio sam ovdje 2009. godine, dobro vozim na ovoj stazi i zaista uživam u izazovu koji pruža. Uvijek osjećate da možete izvući još malo iz sebe i auta što je čini teškom, ali koja će vas nagraditi za dobru vožnju.”

“Ova utrka će biti moja 250. To je ludo, sjećam se kao da je jučer bilo kad sam proslavio svoju 200-tu utrku, pobjedom u Mađarskoj 2011. s McLarenom. Stvari u Formuli 1 nikad ne stoje. Dolazimo u Bahrein suočavajući se s novim izazovom jer će ovo biti prva noćna utrka na ovoj stazi. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu ćemo utrku imati pod svjetlima reflektora, jer daju poseban osjećaj.”

“Osvojili smo mnogo korisnih bodova u prve dvije utrke, što je uvijek bio naš cilj za prve četiri utrke. Nadam se da ćemo ovog vikenda osvojiti još vrijednih bodova.”

Kategorije: Formula 1