McLaren Honda na VN Kanade dolazi sa novim turbo punjačem

Formula 1

McLaren Honda na VN Kanade dolazi sa novim turbo punjačem

Iako je Honda prethodno najavljivala da će na VN Kanade doći samo sa novim remapiranim motorom zbog novog ExxonMobil goriva, Japanci su se odlučili ipak da doću i sa prvim ovogodišnjim mehaničkim unaprijeđenjima.

Tako je vodstvo Honde donijelo odluku da na VN Kanade dopremi poboljšanu pogonsku jedinicu, što je i zvanično potvrđeno. Tako će Alonso i Button na VN Kanade dobiti poboljšanu pogonsku jedinicu, s novim turbo punjačem, a za to poboljšanje Honda je potrošila dva razvojna tokena.

Prema pisanju Motorsport.com, promjena dizajna turbopunjača neće imati veliki uticaj na povećanje maksimalne snage motora, već na poboljšano prikupljanje energije u ERS sistemu. Električni dio jedinice bit će u mogućnosti dati više energije po jednom krugu, a to na kraju donosi dragocjeno vrijeme.

Hondin šef Yusuke Hasegawa ranije je izjavio da njegov tim neće trošiti tokene na niz manjih, nego na niz većih nadogradnji zahvaljujući kojima napredak može biti jasno vidljiv. Haswgawa je ostao iznenađen Renaultovim poboljšanjem u Monaku na koje su Francuzi potrošili samo tri tokena. On očekuje da će i Honda napraviti slične stvari.

Dobavljač goriva za McLarane Hondu ExxonMobil, pripremio novu mješavinu goriva za VN Kanade koja bi trebala donijeti od šest do sedam konjskih snaga.

Kategorije: Formula 1