Robert Kubica želi ponovno u bolid Formule 1

Robert Kubica želi ponovno u bolid Formule 1

Robert Kubica bivši F1 vozač kaže da je spreman ponovno voziti bolid Formule 1. Poljski vozač ove godine nastupit će u Svjetskom prvenstvu utrka izdržljivosti (WEC).

Robert Kubica je 2011. godine doživio tešku nesreću u reli automobilu u sklopu priprema za novu sezonu Formule 1. Tom prilikom zadobio teške ozljede koje su mu prekinule F1 karijeru, a Poljak je nakon toga karijeru nastavio upravo u reliju prije nego se posljednje sezone vratio kružnim utrkama. Kubica je posljednjih godina vozio F1 simulatore, ali nakon šest godina prvi put je izrazio želju za povratkom u bolid Formule 1.

“Prije tri godine imao sam ponudu da testiram F1 bolid, ali u tom trenutku nisam imao samopouzdanja da ću odraditi dobar posao. Znam da neke prilike dolaze samo jednom, ali uvijek želim biti siguran u svoje stanje i u ono što mogu učiniti. A kad nisam siguran, uvijek si kažem – zaboravi. Moje fizičko stanje nije uobičajeno i malo je ljudi iskusilo nešto slično. Svako reaguje na drugi način i to može biti vrlo lična stvar. Ali danas bih prihvatio ponudu za F1 test. “Prošlo je puno vremena otkako sam vozio F1 bolid pa bih se morao dokazati, ali mislim da bih mogao biti dobar.”, rekao je Kubica za Motorsport.

 

Kategorije: Formula 1