Volkswagen pozvao Vettela na testiranje Pola R WRC

Volkswagen pozvao Vettela na testiranje Pola R WRC

WRC

Sebastian Vettel dobio je poziv od šefa Volkswagen Motorsporta Krissa Nissena na testiranje Pola R WRC. Takođe, Nissen je izrazio želju da iskusni vozački veteran Carlos Sainz, koji već radi kao savjetnik za Volkswagen WRC Team, nastupi na nekoliko relija.

Javni poziv Vettelu je Kriss Nissen uputio je na svečanosti dodjele godišnjih nagrada Autosport Awards u Londonu. Tom prilikom je izjavio da bi eventualno Vettelovo testiranje VW Polo R WRC-a pridonijelo popularizaciji relija, ali je naglasio da neće  biti lahko ostvariti tu ideju.

Nissen nije stao na idejama, pa je tako poželio da Carlos Sainz nastupi za njihov tim na nekoliko utrka relija. Inače Carlos Sainz se prije nekoliko godina prestao aktivno utrkivati u WRC šamiponatu, ali se okrenuo novom reli izazovu u vidu Rally Dakara. U Volkswagen Dakar timu ostvaio zavidne rezultate kao i čitava ekipa Volkswagena, gdje dominiraju zadnje tri sezone sa fenomenalnim Touaregom.

Carlos Sainz aktivno učestvuje u razvoju Pola R WRC, te nema dvojbe da će pomoći sa svojim velikim iskustvom. Ako se odluči nastpiti za VW WRC tim i automobil bude spreman, nema sumnje da će biti vrlo konkurentan, te obogatiti vitrine sa trofejima kako u svojoj kući tako i u Volkswagenu!

Kategorije: WRC Rally