Lamborghini Huracan Sterrato koncept spaja do jučer nespojivo!

Lamborghini Huracan Sterrato koncept spaja do jučer nespojivo!

Lamborghini Huracan Sterrato spreman da sa piste juri po off-road putevima…

Do prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da vidite automobil poput Lamborghinija van asfaltiranog puta. A onda je nakon nekoliko godina nagađanja i čekanja stigao Urus SUV koji je otvorio novo poglavlje talijanskog proizvođača supersportskih automobila.

Lamborghini Huracan Sterrato novi projekta s kojim talijanski proizvođač silazi sa trkaćih pista i drugih puteva pogodnih za razvijanje velikih brzina. Lamborghini je izgleda pronašao nove off-road ideje pa je odlučio stvoriti novi koncept.

Huracan Sterrato koncept namijenjen je da se vozi van uređenih puteva i baziran je na aktuelnom Huracanu Evo modelu. Automobil pokreće atmosferski 5,2-litarski V10 motor sa 640 KS, dok je za voznu dinamiku zadužen LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) sistem, koji se brine o distribuciji snage. Isti sistem upravlja sa sva četiri točka, kao i sa tzv. vektorisanjem okretnog momenta.

Ovi sistemi prilagođeni su za upotrebu na klizavim terenima, sa rasporedom snage po osovinama koji je više orijentisan na zadnje točkove. Lamborghini je povećao klirens za 47 milimetara, uz veći trag točkova za 30 mm. Tu su i aluminijumske zaštite podvozja kao i nešto veći blatobrani pod kojima se nalaze točkovi od 20 inča.

Dizajneri su dodali veliki LED panel na krov automobila kako bi poboljšali off-road nastup. Ovaj koncept nije puko pokazivanje mogućnosti već se radi o funkcionalnom automobilu, ali ipak još uvijek ne postoje planovi da se Huracan Sterrato nađe u serijskoj proizvodnji.

Ipak, nećemo biti iznenađeni ako se ovaj koncept nađe u serijskoj proizvodnji, možda u nekoj ograničenoj seriji.

Kategorije: Koncepti