Novi Volkswagen Golf 7 GTI 2013.

Novi Volkswagen Golf 7 GTI 2013.

Nakon što je predstavljen Golf sedme generacije iz Volkswagena najavljuju dolazak i njegove sportske izvedbe pod oznakom GTI. Novi Golf GTI imat će serijsku karoseriju ali sa naglašenim sportskim dizajnom, a za pokretanje ovog sportiste bit će zadužen potpuno novi 2.0-litreni TFSI motor sa 220 KS kodne oznake EA888. Isti motor bit će zadužen za pokretanje i novog Audi S3 modela.

Novi GTI maska hladnjaka imat će rešetku u sać izdvedbi kao i tradicijonalnu crvenu lajsnu, atraktivne aluminijumske felge sa pet krakova, te hromirane završetke ispušnog sistema koji su standard na GTI modelima.

Sportski duh vidljiv je i u unutrašnjosti automobila, sportski volan, sportska ručica mjenjača, aluminijumske papučice, sportska kariranih sjedišta, koja su postala zaštitni znak GTI modela, te drugi detalji koji su prepoznatljivi u GTI modelima. Kada je u pitanju motor, potpuno novi 2.0-litreni TFSI razvijat će 220 KS, a za one zahtjevnije bit će na raspolaganju “Performance Pack” koji će im uz doplatu donijeti još dodatnih 10 KS. Novi GTI od 0 do 100 km/h ubrzavat će za 6,5 sekundi. Kada su mjenjači u pitanju na raspolaganju će biti dvije izvedbe, bazni šestostepeni ručni i opcioni automatski DSG mjenjač.

Novi Golf GTI najvjerovatnije da će biti predstavljen na proljeće, na Salonu automobila u Ženevi.

Kategorije: Sportisti