Volkswagen Scirocco GTS 2013.

Volkswagen Scirocco GTS 2013.

Volkswagen je 2008. godine predstavio obnovljeni model Scirocco u nadi kako će napraviti bar dio uspjeha koji je imao njegov prethodnik. Ipak novi Scirocco nije napravio željeni rezultat, a četiri godine kasnije Volkswagen je odlučio malo napraviti neke izmjene na ovom modelu. Scirocco je tako dobio oznaku GTS.

Novi Scirocco GTS mogli smo vidjeti proljetos kada ga je VW izložio na salonu automobila u Leipzigu. Novi model ukrašen je GTS značkom a dostupan je u izvedbama sa pet različitih motora od kojih je najsnažniji onaj 2.0-litreni TSI sa 210 KS. Uz njega u gami se nalaze i 1.4-litreni TSI sa 160 KS i tri turbodizela, 2.0-litreni TDI sa 140 KS, 2.0-litreni TDI BlueMotion sa istom količinom konja i 2.0-litreni TDI sa 170 konjskih snaga.

Razlika između klasičnog i GTS modela jest niz vizualnih izmjena. Tako je GTS dobio retrovizore obojene u crvenu boju i grafike koje se protežu preko poklopca motora i krova automobila sve do njegova stražnjeg branika. Najsnažniji model dobio je nove 18-inčne točkove, crvena kočiona kliješta, novi stražnji branik sa difuzorom i novi stražnji spojler koji je preuzeo od “R” izvedbe ovog automobila.

Unutrašnjost automobila presvučena je u crnu kožu i piano lak, te je dobila upravljač sa ravnim donjim dijelom. Sve je dodatno naglašeno crvenim prošivima i GTS logom na prednjim sjedalima i tepisima, te novom ručicom mjenjača.

Kategorije: Sportisti