Predstavljen Lamborghini Aventador J

Predstavljen Lamborghini Aventador J

Prošlo je samo godinu dana od kako je Lamborghini predstavio Aventadora, a već imao priliku vidjeti potpuno novi Avenador. Kako je bilo već najavljivano, riječ je o Lamborghini Aventadoru J “Speedster”, koji je napravljen bez krova, ali ne i kao svaki drugi auto. Naime, on nema nikakvo vjetrobransko staklo već samo dva mala deflektora ispred vozača i suvozača.

Aventador J dizajniran je za čisti užitak u vožnji, a sve suvišno je izbačeno iz automobila, pa tako u auto nema klima uređaj, ni infotainmenta. Jednom riječju sve ej podređeno čistom užitku u vožnji ovog automobila. U proizvodnji ovog automobila korišten je novi tip ugljičnih vlakana pod imenom “Carbonski”, koji ima odliku mehkoće pa je tako upotrijebljen u izradi sjediša i nekih elemenata enterijera.

Stephan Winkelman izvršni direktor Lamborghinia, na premijeri rekao je da je automobil dokaz da granice dizajna ne postoje, te da Lamborghini konstantno ide naprijed unatoč sve oštrijim propisima za homologaciju cestovnih automobila. Također, dodao je da slovo ‘J’ asocira na historiju Lamborghinia, odnosno na model Lamborghinia iz 1970 godine pod nazivom Jota, koji je također bio jedan jedini proizvedeni model, a izradio se na bazi legendarne Lamborghini Miure.

Za pokretanje ovog super automobila zadužen je Lamborghiniev V12 motor sa 700 konjskih snaga. To je dovoljno da ovaj automobil pojuri do 300 km/h, što je fenomenalno za jedan cestovni automobil bez krova.

Aventador J prije nego je predstavljen u Ženevi već je otišao u vlasištvo nekog super ljubitelja automobila, ali i još većeg bogataša. Ovaj automobil prodan je za 2.1 milion eura.

Kategorije: Auto sajam, Galerija