BMW Z4 Facelift 2013.

BMW Z4

BMW Z4 Facelift 2013.

BMW će na predstojećem Salonu automobila u Detroitu predstaviti modele M6 Gran Coupea i 4 Series Coupe Concept, ali i obnovljenu izvedbu Z4 modela sa tvrdim sklopivim krovom.

Obnovljeni Z4 pored manjih kozmetičkih izmjena proizvodit će se i u novoj baznoj izvedbi sa oznakom sDrive18i. Tako će bazni model pokretati 2.0-litreni turbo benzinski motor sa 156 KS i 240 Nm okretnog momenta uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem. U ovoj kombinaciji Z4 od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,9 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 221 km/h. U opciji bit će ponuđeni i automatski osmostepeni mjenjač. Kada je riječ o potrošnji goriva, u kombinovanom režimu po fabričkim podacima ona iznosi 6,8 l/100 km, dok je emisija CO2 159 g/km.

Kada su “kozmetičke” promjene u pitanju one su tu tek toliko da se zategnu bore. Revidirana je prednja LED svjetlosna grupa, a promjenjen je i izgled bočnih pokazivača smjera. Z4 je postavljen na nove aluminijumske točkove koji su u dimenzijama 17 i 18 inča, tu je i opcioni Design Pure styling pack. Radi se o kontrastnim crnim i narandžastim elementima u kabini. Kožni interijer sada je standard od verzije sDrive28i pa naviše. Ostale verzije Z4 su sDrive20i, sDrive28i, sDrive35i i sDrive35is.

Za ljubitelje sportskog izgleda i dalje će se nuditi M Sport paket koji između ostalog sadrži sportski ovjes, 18 inčne aluminijumske točkove, te atraktivniji eksterijer i interijer. Tako će se na popisu naći sportska sjedišta i M volan itd. Kada su boje u pitaju, u ponudi če biti 11 boja, a od sada u ponudi će biti i nove metalik boje Mineral Grey, Glacier Silver i Valencia Orange.

Početak prodaje obnovljenog BMW Z4 starta na proljeće 2013. godine, po još nepoznatim cijenama.

Kategorije: Noviteti