DBS Carbon Edition

Aston Martin DBS Carbon Edition

Aston Martin je premijerno predstavio dva nova Carbon Edition DBS sportska automobila na sajmu automobila u Frkafurtu 2011.

Uspjeh koji je postigao DBS Carbon Black nakon što se na tržištu pojavio 2009. godine, DBS Carbon Edition koji se pojavljuje ove godine bit će dostupan u dvije nove boje i to: Flame Orange (vatreno narandžasta) i Ceramic Grey (keramički siva), pored postojeće Carbon Black (karbon crna) verzije. Svaki primjerak DBS game prolazi jedinstveni proces lakiranja pri čemu će dobiti sedam slojeva boje, nakon čega slijedi ručno poliranje koje traje 25 sati i rezultira efektom stakla, što je obično rezervirano za proizvodnju nakita. Po prvi put Aston Martin nudi i opciju nanošenja laka koji pruža satenski sjaj, čime se dobija tekstura poput svilene tkanine.

DBS Carbon Edition seriju odlikuju 10-krake felge lakirane u crno sa posebnim efektima na površini, koje po želji mogu biti i mat. Uz ovakve točkove kao standardna verzija dolaze crna kliješta kočnica, a ona mogu biti i žuta, narandžasta, crvena ili siva. Vanjski izgled odlično upotpunjuju prednja rešetka za vazduh u crnoj boji, retrovizori od karbonskih vlakana, zadnje stop svijetla ukrašene karbonskim elementima te “zadimljena” zadnja svjetla koji zajedno čine dosad neviđenu DBS specifikaciju.

Raskošna i primamljiva unutrašnjost ukrašena je već poznatim presvlakama od perforirane kože u crnoj (obsidian black) ili narandžastoj (maranello orange) boji. Ova vrsta kože izgleda mnogo prirodnije i mekša je na dodir. Da bi se završila unutrašnjost jednog DBS Carbon Edition primjerka potrebno je čak 70 sati ručnog rada i šivanja.
Kožni tapecirung krova obavija kabinu DBS Carbon Edition kupea i daje mu dašak luksuza. Ono po čemu se Carbon Edition može odmah razlikovati od standardnog DBS modela je obrub instrument table i središnje konzole od karbonskih vlakana koji savršeno prati njihov oblik, što je moguće postići samo ručnim postavljanjem.

Vrh magnezijskih ručica koje kontroliraju automatski mjenjač Touchtronic II također je napravljen od karbonskih vlakana, kao i pločica na pragovima vrata sa metalnim umetkom na kojem je laserski urezana oznaka ove specijalne serije.

Standardni DBS model je nedavno usavršen te posjeduje novi Aston Martin Garmin satelitski navigacioni sistem koji posjeduje poboljšanu grafiku i funkcije radi pružanja više mogućnosti i elegantniji rad korisniku. Širina i oštrina brisača je također nova karakteristika koja pruža smanjenje buke od vjetra i mnogo bolje čišćenje vjetrobranskog stakla, čak i pri velikim brzinama.

Cijene DBS Carbon Edition serije kreću se od £186,582 (€257,912/$287,576) za kupe izvedbu i £196,581 (€272,913/$302,576) za volante, a očekuje se da će isporuka kupcima početi od prvog kvartala 2012. godine.

Kategorije: Noviteti