Marka DS Automobili predstavila nove modele sa 4×4 pogonom

Marka DS Automobili predstavila nove modele sa 4×4 pogonom

Marka DS Automobili na sajmu automobila u Parizu predstavila je i novi plug-in hibrid baziran na novim DS7 Crossback te potpuno električni DS3 Crossback E-Tense.

DS7 Crossback E-Tense hibrid ima mogućnost punjenja (plug-in) koji kombinuje 197 KS snažni 1.6 litreni turbo benzinski motor i dva elektromotora snage 108 KS. Jedan pokreće prednju osovinu, a drugi pokreće zadnju osovinu pa tako ovaj automobil ima pogon na sva četiri točka. Hibridni pogon uparen je sa automatskim mjenjačem.

Automobil ima četiri različita načina rada pogonskog sistema, sportski, režim sa maksimalnom snagom, pogona na sve točkove ili čisto električni pogon. Zahvaljujući relativno kompaktnoj bateriji kapaciteta 13,2 kWh, E-Tense ne gubi prtljažni prostor u odnosu na klasičnu verziju DS7 Corssback-a. DS7 Crossback E-Tense ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi.

Automobil je postavljen na CMP platformi koju je razvila PSA grupacija, a koja će biti baza za novi Peugeot 208, novu Opel Corsu, novi DS3 Crossback koji je ušao u SUV segment. Ono što je zanimljivo za novu platformu je integrisana opcija potpune elektrifikacije na svim modelima.

DS je predstavio i novu E-Tense verziju novog kompaktnog SUV-a, DS3 Crossback, koji je opremljen 100 kW snažnim elektromotorom i baterijskim paketom kapaciteta 50 kWh. Po novom WLTP ciklusu to je dovoljno za domet od oko 330 km, a uz brzi punjač od 100 kW istu je moguće napuniti do 80% kapaciteta za svega 30 minuta.

Novi DS3 Crossback E-Tense možemo očekivati na tržištu krajem sljedeće godine.

Kategorije: Noviteti