Mercedes-Benz predstavlja X-Klasu

Mercedes-Benz predstavlja X-Klasu

Mercedes-Benz X-Klasa sjedinjuje tipične osobine Pick-up vozila – robusnost, funkcionalnost, snagu i off-road sposobnosti – sa klasičnim karakteristikama pravog Mercedes-a: dizajnom, komforom, dinamičnim ponašanjem u vožnji i sigurnošću.

Sa centralno postavljenom zvijezdom, maskom hladnjaka sa dvije lamele, poklopcem motora moćnog izgleda i glavnim svjetlima koja se prostiru duboko nazad u krila vozila, X-Klasa se savršeno uklapa u Mercedes-Benz portfolio vozila.

Tri vrste ukrasnih detalja za cockpit, šest tipova presvlaka koje uključuju i dvije varijante kožnih presvlaka sa kontrastnim ukrasnim šavom i sa nebom kabine u dvije boje pružaju najširi izbor materijala i boja u ovom segmentu vozila.

Osnovna varijanta “PURE” je predviđena za klasičnu robusnu upotrebu, “PROGRESSIVE” varijanta za osobe koje imaju viši nivo zahtjeva po pitanju osjećaja kvaliteta i komfora, dok verzija “POWER” predstavlja vrhunsku varijantu za urbani način života.

Vrhunski motor u segmentu V6 dizel snage 190 kW/258 kS bit će dostupan sredinom 2018-e čime će zauzeti vodeću poziciju u segmentu Pick-up vozila srednje veličine. Uvođenje na tržište će otpočeti sa dizel verzijom X220d (120 kW/163 kS) i verzijom X250d (140 kW/190 kS) kao i sa benzinskim motorom (122 kW/165 kS) na odabranim tržištima.

Kao i prilikom uvođenja na tržište, stranke mogu vozilu dodati ukrasni ram, bočni cjevasti ram, tvrdi krov za prtljažni dio, kao i veliki broj rješenja za prtljag i off-road upotrebu – koji su razvijeni i dizajnirani u Mercedes-u.

Zahvaljujući širokom tragu točkova, oprugama i sistemu oslanjanja koji je prilagođen za komfornu vožnju tipičnu za Mercedes, spiralne opruge i interno ventilirane disk kočnice naprijed i nazad, X-Klasa je prvi Pick-up koji nudi ne samo izuzetne off-road performance već također i vrhunske performanse na drumu.

4MATIC pogon na sve točkove koji se po potrebi može uključiti sa stepenima prijenosa za sporo kretanje i opcionalnim zaključavanjem zadnjeg diferencijala savladat će svaki teren. Od polovine sledeće godine stalni pogon na sve točkove će biti dostupan.

Kao i sva druga Mercedes-Benz vozila, X-Klasa se ističe opremom za pasivnu i aktivnu bezbednost koja je za primjer u segment. Ovo uključuje Active Brake Assist, Lane Keeping Assist i Traffic Sign Assist, među ostalim sistemima.

Zahvaljujući Mercedes me connect usluzi, kupci X-Klasa-e se mogu povezati sa svojim vozilom preko smartphone-a u bilo kom trenutku I mogu provjeriti korisne informacije kao što su lokacija vozila ili nivo goriva, kao i koristiti navigaciju od vrata do vrata.

X-Klasa-a će biti dostupna u Nemačkoj počev od 37,294 Eura (uključujući 19 % PDV-a). Uvođenje na tržište startuje u Novembru 2017 u Evropi. Južna Afrika i Australija će slediti početkom 2018-e, kao i Argentina i Brazil početkom 2019-te.

Kategorije: Noviteti