Novi Auris Touring Sports Freestyle i palete Aurisa modelske godine 2018.

Novi Auris Touring Sports Freestyle i palete Aurisa modelske godine 2018.

Pet godina nakon predstavljanja Toyota Auris se prodaje u većim količinama nego ikada, pri čemu hibridne izvedbe preuzimaju sve veći udio u prodaji.

Auris pojačava svoju privlačnost novom izvedbom karavana Touring Sports, Freestyle koja će se proizvoditi u ograničenoj seriji, uz izmjene boja i unutrašnjih obloga za modelsku godinu 2018.

Od svog predstavljanja 2012. godine, aktualna – druga – generacija Aurisa ima ključnu ulogu za Toyotu u srcu evropskog tržišta. Kao model koji je konstruisan i proizvodi se u Evropi, on nastavlja zadovoljavati visoka očekivanja kupaca u segmentu C. Redovna poboljšanja fokusirana su na kvalitetu, izgled i performanse radi održavanja njegove privlačnosti i popularnosti.

Toyota je predstavila daljnje izmjene palete Aurisa na salonu u Frankfurtu koje će ojačati i proširiti njegovu privlačnost na vrlo zahtjevnom tržištu kompaktnih automobila sa 5 vrata i karavana. Predstavljanje će obuhvaćati novu izvedbu Auris Touring Sports Freestyle kao i paletu Aurisa za modelsku godinu 2018.

Hibrid predvodi uspjeh Aurisa

Toyotina hibridna tehnologija benzinskog i elektromotora je uvedena u paletu prve generacije Aurisa 2010. godine, a otada stalno povećava svoj udio u prodaji. Sve više kupaca se odlučuje upravo za tu izvedbu umjesto konvencionalnih benzinskih ili dizelskih motora. Toyotina hibridna tehnologija je uvijek bila poznata po maloj emisiji ispušnih plinova i maloj potrošnji goriva, ali korisnici osim toga uživaju i u pogodnostima tihe i opuštene vožnje.

Godine 2016. hibridne izvedbe Aurisa s 5 vrata i Touring Sports nosila je gotovo 60 posto ukupne prodaje ovog modela u Evropi. Ove godine rast se dodatno povećao jer gotovo dvije trećine kupaca Aurisa odabire hibrid.

Toyota je prodala preko 1,26 milijuna Aurisa u Evropi, u dvije dosadašnje generacije ovog modela, od čega su oko 400.000 bile hibridne izvedbe. Značajno je da aktualni model povećava svoju ukupnu prodaju svake godine od uvođenja na tržište 2012. godine, dosegavši 2016. godine 144.000 vozila.

Izvedba Auris Touring Sports Freestyle

Dovitljivi dodaci urbanog izgleda odlika su Aurisa Freestyle, nove interpretacije uspješnog karavana Auris Touring Sports. Ova posebna izvedba se odlikuje crnim pokrovima lukova kotača i bočnim letvicama, prednjom i stražnjom zaštitom donjeg postroja s aluminijskim obrubom. Promišljen izgled uključuje i crnu masku hladnjaka, zatamnjeno stražnje staklo i svijetlo-srebrne pokrove vanjskih retrovizora, te aluminijske felge od 17“ s pet dvostrukih krakova u kombinaciji crne i srebrne boje.

U drugim aspektima izvedba Freestyle nudi strankama sve potvrđene prednosti Aurisa Touring Sports, uključujući izvanrednu paletu hibridnih, benzinskih i dizelskih pogona te izdašni tovarni prostor koji se pruža sve do dojmljivih 1.685 litara uz preklopljena stražnja sjedišta – idealno za one kojima treba puno prostora za sportske rekvizite i druge potrebe.

Izvedba Freestyle će se proizvoditi u ograničenoj seriji, a na evropskim tržištima će biti u prodaji od decembra.

Auris modelske godine 2018.

Salon u Frankfurtu ponudio je prvi pogled na izmjene palete Aurisa za modelsku godinu 2018. Ove izmjene naglašavaju već potvrđenu kvalitetu i izgled Aurisa, uz dodatnu savremenost i sportsku notu vanjskog izgleda.

Izbor boja je proširen novom plavom bojom koja je dostupna za popularne izvedbe Auris Bi-tone. Bit će tu i moderna opcija Manhattan Grey, nova metalizirana nijansa koja ima profinjeniju, dublju notu umjesto sjajne kao do sada.

Ova opcija će biti dostupna kao boja cijele karoserije, ali će biti dodana i kao mogućnost za izvedbe Bi-tone, u upečatljivoj kombinaciji kontrasta s crnim krovom, perajastom antenom, krovnim spojlerom, kućištima vanjskih retrovizora i maskom hladnjaka. Crne bočne letvice će biti dostupne kao opcija, a nova crna maska hladnjaka će postati dio paketa opreme Auris Style.

Kategorije: Noviteti