Novi Passat CC

Volkswagen predstavio novi Passat CC

Volkswagen  je predstavio zvanične fotografije novog Passata CC. Odmah se može vidjeti da novi CC prati novu dizajnersku filozofiju Volkswagena i da ima dosta sličnosti sa “standardnim” Passatom, što kod prethodnika nije bio slučaj. Njegov prethodnik je debitirao prije četiri godine i ostvario fenomenalne rezultate.  S Passatom CC, Volkswagen je pokrio rupu u segmentu coupé limuzina i to na pravi način. Oko 270.000 primjeraka prodato je širom svijeta. Veliku popularnost ima kod mladih poslovnih ljudi, sa svojim sportskim dizajnom, ali i prostranošću.

Novi Passat CC bit će opremljen čitavim setom tehnoloških noviteta!

S novim prednjim i stražnjim izgledom, novi Volkswagen CC čini još hrabriji potez kada su u pitanju  automobili luksuzne klase. Poboljšavanje standardnih karakteristika je postalo ekskluzivitet, što sada uključuje i nova Bi-Xenon svjetla, statična svjetla za zavoje i novodizajnirana LED stražnja svjetla. Također, standardno je: detektor za otkrivanje umora vozača, RCD 310 radio-CD sistem, pragovi vrata od nehrđajućeg čelika i sigurnosni nasloni za glavu s dodatnim uzdužnim podešavanjem (prednja sjedišta).
Novi pomoćni sistemi u novom Passatu CC čine ovaj automobil još luksuznijim. Oni uključuju dodatne tehnologije poput Side Assist Plus s inovativnim asistentom za držanje trake “Lane Assist”. Ako npr. monotone situacije na autoputu uzrokuju pad koncentracije “Lane Assist” pomaže vozaču da ostane u svojoj traci, također, i u mraku ili pri maglovitom vremenu. Zahvaljujući dinamičnoj regulaciji svjetla „Dynamic Light Assist-u“, što je novo u Volkswagenu CC i kamerom za otkrivanje prometnih znakova osjećat ćete se sigurno. U međuvremenu, udobnost većom čine i ‘klima sjedala’ s integriranim masažnim funkcijama.

Volkswagen CC bit će predstavljen s inovativnim benzinskih i dizelskih motorima s izravnim ubrizgavanjem, svi dizelaši (TDI) će biti opremljeni sa stop / start sistemom i baterijom za regeneraciju načina rada kao standardom. Svi benzinski motori će imati bateriju za regeneraciju funkcionalnosti. TDI motori su 103 kW/140 KS i 125 kW/170 KS. Sportski benzinski motori u Europskoj CC verziji su snage 118 kW/160 KS, 155 kW/210 KS i 220 kW/300 KS. U SAD-u, Volkswagen će ponovo pokrenuti benzinske motore 147 kW/200 KS (TSI) i 206 kW/280 KS (FSI). Svi motori će imati veliku učinkovitost. Jedan od primjera je 140 KS TDI zajedno s ručnim 6-stupanjski mjenjačem, čija će potrošnja goriva iznosit samo 4,7 l/100 km (što odgovara 125 g / km CO 2).

Novi Volkswagen CC bit će otkriven  javnosti na svjetskoj premijeri na Los Angeles Auto Showu (18. – 27. novembra 2011). Na tržištu će se naći ubrzo nakon toga. Volkswagen će prvu ponudu imati u Njemačkoj u februaru 2012., a zatim u fazama po cijeloj Europi, Americi, Rusiji, Kini i svim ostalim prodajnim regijama koje se odnose na ova vozila.

Ekluzivno vam predstavljamo slike novog Passata CC!

Kategorije: Noviteti