Seat Tarraco e-Hybrid PHEV kreće u serijsku proizvodnju

Seat Tarraco e-Hybrid PHEV kreće u serijsku proizvodnju

Seat Tarraco e-Hybrid PHEV ulazi u proizvodnju godinu dana nakon što je predstavljen. Donosi visoke performanse i niske emisije CO2.

Prošlo je godinu dana od kada je Seat predstavio Tarraco model, a sada je došlo vrijeme da u proizvodnju krene i Tarraco e-Hybrid model. Tako će ove sedmice konačno prvi primjerci sići sa proizvodne trake u Wolfsburgu u Njemačkoj.

Novi Tarraco e-Hybrid PHEV bit će treće elektrificirano vozilo Španske marke pa će se pridružit novom Leon e-Hybrid i Mii Electric modelu. Novi španski hibrid pokretat će pogonski sklop koji kombinuje 1,4-litarski TSI benzinski motor snage sa 150 KS elektro motor sange 115 KS.

Tarraco e-Hybrid tako ima ukupnu snagu od 245 KS i 400 Nm obrtnog momenta, što ga čini najsnažnijom varijantom u prodaji. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje nešto više od 7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 205 km/h.

Baterija od 13 kWh može se napuniti za manje od 5 sati putem punjača od 2,3 kW i za 3 i pol sata kada se koristi punjač od 3,6 kW. Sa jednim punjenjem, po WLTP ciklusu, automobil na potpuno električni pogon ima domet oko 44-49 km. U hibridnom režimu potrošnja goriva je oko 1,6-2,0 l/100 km, sa emisijom CO2 oko 37-46,4 g/km.

Vozači mogu birati između tri različita plug-in hibridna načina vožnje putem informacijsko-zabavnog sistema, a to su e-Mode, Automatic Hybrid i Manual Hybrid. Imaju i dva namjenska prekidača e-Mode i s-Boost, prvi prebacuje automobil na nultu emisiju, a druga povećala performanse. Vlasnici također mogu daljinski komunicirati s vozilom putem namjenske aplikacije Connect.

Hibrid Tarraco bit će dostupan kao petosjed u nivoima opreme Xcellence i FR.

Kategorije: Noviteti