Novi ŠKODA KAROQ – Osvježen uspješni SUV model

Skoda Karoq facelift 2021

Novi ŠKODA KAROQ – Osvježen uspješni SUV model

Četiri godine nakon lansiranja, ŠKODA KAROQ je inovirana: češki proizvođač automobila je osvježio svoj drugi SUV model kako bi osigurao njegov kontinuiran uspjeh.

Pored još prefinjenijeg dizajna, ažuriranje donosi održive materijale, novu tehnologiju i efikasnije motore iz aktuelne EVO generacije. Nadmašen samo modelom OCTAVIA, KODIAQ-ov manji brat bio je drugi najprodavaniji ŠKODA model u 2020. godini, kao i u prvih šest mjeseci 2021. godine.

Svjež dizajn, poboljšana aerodinamika i održivi materijali u unutrašnjosti ŠKODA AUTO je nastavila da razvija svoj dizajnerski jezik za redizajnirani KAROQ, čineći SUV još upečatljivijim.

Skoda Karoq facelift 2021

Šira, sada šestougaona ŠKODA rešetka, tanji farovi kao i zadnja svjetla te aerodinamički optimizirani aluminijski točkovi sa crnom plastičnom Aero oblogom stvaraju svježe vizuelne elemente. Novi točkovi, rebra zadnjeg stakla i novi zadnji spojler poboljšavaju aerodinamiku automobila dok smanjuju emisiju CO₂.

Unutrašnjost ima nove presvlake koje, kao opcija, mogu biti napravljene od održivih materijala. Nova tehnologija – kao što su full-LED matrix farovi i prošireni asortiman asistencija – također debituje u asortimanu. Pet efikasnih motora iz EVO generacije Volkswagen grupe zaokružuju ažuriranje modela KAROQ.

Skoda Karoq facelift 2021

Dva dizel motora i tri benzinska isporučuju izlaznu snagu u rasponu od 81 kW (110 KS) do 140 kW (190 KS). Motor 2.0 TSI koji proizvodi 140 kW rezervisan je za KAROQ SPORTLINE i isključivo sa pogonom na sve točkove. Motor 2.0 TDI sa snagom od 110 kW dostupan je sa pogonom na prednje ili sva četiri točka.

Lansiran 2017. godine, KAROQ je bio drugi SUV češkog proizvođača automobila. Nudeći veliku količinu prostora, visok nivo praktičnosti i odličnu vrijednost za novac, ispunjava obećanje brenda.

Skoda Karoq facelift 2021

KAROQ se proizvodi u Češkoj, Slovačkoj, Rusiji i Kini, a dostupan je u 60 zemalja.

Skoda Karoq facelift 2021

Kategorije: Noviteti