Novi Toyota Land Cruiser – Kvalitet, izdržljivost i povjerenje od 1951.

Novi Toyota Land Cruiser – Kvalitet, izdržljivost i povjerenje od 1951.

Uz nasljeđe terenske vožnje koje se proteže duže od 65 godina, Land Cruiser ostaje jedinstven u svom segmentu po svojoj sposobnosti objedinjavanja izuzetne kvalitete, trajnosti i pouzdanosti i terenskih performansi te sve većeg nivoa luksuza, udobnosti za putnike i prestiža vlasništva.

Novi Land Cruiser dodatno naglašava ovu reputaciju novim, savremenijim i robusnijim vanjskim izgledom, sofisticiranijim i udobnijim izgledom putničke kabine, poboljšanjima dinamičkih mogućnosti i jednostavnošću korištenja, na cesti i u terenskoj vožnji.

U unutrašnjosti novog Land Cruisera ističu se izmijenjen izgled armaturne ploče, novi izgled ploče sa instrumentima i centralne konzole. Upravljivost je poboljšana uz profinjenu završnu obradu prikladnu za terensko vozilo premium kvalitete.

Odlikujući se ergonomski optimizovanim i funkcionalno grupisanim prekidačima, novi dizajn armaturne ploče objedinjava veliki ekran od 8 inča multimedijskog sistema Toyota Touch® 2 with Go, instrumente Optitron te višenamjenski ekran od 4,2 inča kojim se upravlja prekidačima na upravljaču.

Land Cruiser pogoni turbodizelski motor 2,8 D-4D snage 130 kW/177 KS. Za istočnoeuropska tržišta dostupni su i benzinski motori 2,7 VVT-i od 122 kW/164 KS te 4,0 VVT-i snage 183 kW/249 KS.

Ključ nenadmašnih terenskih sposobnosti Land Cruisera je njegova izdržljiva konstrukcija školjke vozila na okviru (body-on-frame) koja je otporna na deformacije i jedinstvena u tom segmentu.

Kategorije: Noviteti