Novi Volkswagen Touareg – Još veći, savremeniji i snažniji!

Novi Volkswagen Touareg – Još veći, savremeniji i snažniji!

Volkswagen je zvanično najavio premijeru novog Touarega, ali to se neće dogoditi u Ženevi već Pekingu!

Iako su mnogi očekivali da će Volkswagen treću generaciju Touarega predstaviti na ženevskom sajmu automobila koji će se održati početkom marta, ipak to se neće dogoditi. Veliki njemački SUV svjetsku premijeru imat će na sajmu automobila u Pekingu koja je zakazana za 23. mart.

Prije dvije godine na istom mjestu Volkswagen je predstavio koncept T-Prime kojim je najavio novu generaciju svojeg najvećeg SUV-a. Odabir sajma automobila u Pekingu jasno pokazuje koliko za Volkswagen znači kinesko tržište.

Već na prvi pogled objavljenog crteža novog Touarega prepoznaju se aktuelna dizajnerska filozofija Volkswagena. Glavni dizajnerski elementi novog Touarega bit će velika hromirana maska koja “ulazi” u LED svjetla, veći usisnici zraka i oštrije linije karoserije.

Uz novi izgled, Touareg stiže u znatno većim dimenzijama i sa novom MLB platformom koju dijeli sa Audi Q7 i Bentley Bentayga-om. Nova platforma donosi i nove motore sa šest i osam cilindara, a u planu je i plug-in hibrid GTE.

Treća generacija Touarega napravit će veliki korak naprijed po pitanju tehnologije, izgleda i povezivosti kako bi se još više približila premium proizvodima BMW-a i Mercedesa.

Više detalja o novom Touaregu bit će poznato nakon svjetske premijera u Pekingu.

Kategorije: Noviteti