Opel Grandland X: Novi sportski i avanturistički SUV

Opel Grandland X: Novi sportski i avanturistički SUV

Posve trendovski: novi dinamični kompaktni SUV za tržište u usponu.

Ovdje sportski karakter susreće avanturistički duh: moderne, dinamične linije, kul izgled namijenjen off-road vožnji i povišen položaj sjedišta s dobrom vidljivošću u svim smjerovima tipičan za SUV. To je novi Opel Grandland X – opremljen je cijelim nizom vrhunskih tehnologija i s pregršt prostora za do pet putnika željnih avanture, njihovu prtljagu i sportsku opremu.

Te kvalitete čine Opel novim igračem u sve popularnijem segmentu SUV-ova. Samo u kompaktnoj klasi udio SUV-ova narastao je sa 7% 2010. godine na današnjih gotovo 20%. Sportski izgled novog Grandlanda X dugog 4,48 m donosi velike dimenzije kabine s napetim linijama i kratkim prevjesima. A uz opcionalnu dvobojnu karoseriju ovaj kompaktni SUV pokazuje samo svoj stil. Opel Grandland X imat će svjetsku premijeru na ovogodišnjem sajmu IAA (Međunarodnom sajmu automobila) u Frankfurtu koji će se održati od 14. do 24. septembra 2017.

Savršeno opremljen i dobro pozicioniran novi Grandland X dolazi ujesen na tržište kao treći član Opelove obitelji X. Pridružuje se Opel Crosslandu X i prodajnom hitu Opel Mokki X, pri čemu su oba ta modela otprilike 20 cm kraća. Istovremeno, Grandland X proširuje bogat Opelov portfelj u vrlo popularnom segmentu kompaktnih automobila koji obuhvaća sve od Astre do Zafire.

“Privlačan novi model spreman je za borbu u popularnom segmentu kompaktnih SUV-ova, što je naš novi Opel Grandland X. Njegov naziv znači avanturu, neovisnost i obilje. Zahvaljujući svojem sportskom dizajnu Grandland X izgleda fantastično i osigurat će da se novi kupci oduševe Opelovom robnom markom. Osim karakterističnih kvaliteta za SUV krasi ga i cijeli niz vrhunskih tehnologija koje ga čine istovremeno sigurnim i zabavnim. Uz Opel Grandland X Opel na tržište donosi kul SUV sa snažnim emocionalnim faktorom“, rekao je glavni izvršni direktor Opela, dr. Karl-Thomas Neumann.

Kategorije: Noviteti