Alpina preradila novu BMW Seriju 7 – Luksuz sa 600 KS!

Alpina preradila novu BMW Seriju 7 – Luksuz sa 600 KS!

Ljubitelji vanserijskih BMW modela imaju razloga za oduševljenje. Specijalista za preradu BMW modela, kompanija Alpina predstavila je novu Seriju 7 u njihovom izdanju.

Prvi primjerci Apline B7 xDrive moći će se vidjeti na predstojećem sajmu automobila u Ženevi. Ova luksuzna sportska limuzina raspolaže sa 600 KS koje dobiva iz 4,4-litrenog V8 twin-turbo motora. Zahvaljujući ovoj snazi od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 330 km/h!

Inženjeri Alpine preradili su upravljačku jedinicu 8 stepenog mjenjača. Na automobil je postavljen kompletan sportski ispuh od nehrđajućeg čelika koji je i lakši od standardnog. Povećanje snage povlači i doradu kočnica kako bi se automobil sigurno zaustavljao, pa su postavljene kočnice s većim diskovima. Na karakteristične Alpina 20 inčne točkove (ili po želji 21 inčne) postavljene su Michelin Performance gume.

Karoserija je dobila i decentne tuning dodatke i spojler, a unutrašnjost je obložena sa Nappa koža – po želji u Mocha ili Cognac dezenu. Kokpit je kompletno presvučen u kožu dok se od varijanti umetaka nudi piano lak ili drvo.

Tu su i vrhunska sportska sjedišta sa dodatnim modovima memorisanja naprijed dok je nazad postavljena Executive Lounge klupa. Putnici mogu uživati u pogledu kroz panoramski krov te u zvuku koji dolazi sa Harman/Kardon audio sistema.

Kategorije: Tuning