AutoExpress magazin proglasio Škoda Kodiaq za SUV godine

AutoExpress magazin proglasio Škoda Kodiaq za SUV godine

​Škoda Kodiaq proglašen je za najbolji SUV model u 2017. godini u odnosu na konkurenciju u istom segmentu – Hyundai Santa Fe i Kia Sorento.

Ovo je praktičan automobil kvalitetne izrade, pouzdane mehanike i sa velikim brojem tehnoloških rješenja. Zahvaljujući svojim vizuelnim i tehničkim mogućnostima idealan je za porodične i poslovne ljude, kao i za one koji dosta putuju i vole aktivnosti u prirodi. Škoda SUV konstruisan je na Volkswagen MQB platformi na kojoj je nastala većina modela grupacije.

Škoda Kodiaq jedan je od najvećih automobila u svojoj klasi sa velikim kabinskim prostorom sa pet ili sedam sjedišta i ubjedljivo najvećim prtljažnikom. To je postignuto zahvaljujući velikom međuosovinskom rastojanju. Prtljažnik ima zapreminu od 720 litara, odnosno čak 2065 litara kada se obore zadnja sjedišta. U slučaju da se obori i naslon suvozačevog sjedišta, dobiva se prostor za teret dužine čak 2,8 metara.

Pored brojnih elektronskih sistema za pomoć vozaču, Škoda Kodiaq ima i uređaj koji pomaže prilikom vožnje prikolice u rikverc. U ponudi su tri benzinska i dva dizel motora. Svi motori imaju savremenu konstrukciju sa direktnim ubrizgavanjem goriva u cilindre i turbo punjačem.

Benzinci imaju zapreminu od 1,4 i 2,0 litara. Slabiji od dva ponuđena benzinca ima snagu od 125, a jači 150 KS. Mjenjači su ručni šest stepeni, kao i šest stepeni ili sedm stepeni automatski DSG. Snaga se prenosi na prednje ili sva četiri točka.

Kategorije: Vijesti