Kia ulazi u esports arenu kao sponzor League of Legends

KIA Stinger 2019.

Kia ulazi u esports arenu kao sponzor League of Legends

Kia Motors je nedavno zakoračila u arenu takmičarskih video igara, u tzv. svijet esports, tako što je postala glavni sponzor evropske lige League of Legends European Championship (LEC).

Novo partnerstvo s najpopularnijom esports igrom na svijetu

Sponzorstvo LEC je najnovija marketinška kampanja, s kojom se želi marka Kia približiti  mlađim generacijama kupaca vozila. Kao glavni sponzor lige je Kia predstavila novi film »Spremni za igru« (Ready to Play), koji su napravili zajedno s nekim od najpoznatijih LEC ‘komentatora’ (podcaster).

Film predstavlja najpoznatijeg komentatora Trevora Henryja, poznatijeg po nadimku ‘Quickshot’, koji sa ekipom kolega pozira ispred novog Kia Stingera – Romain Bigeard, Indiana ‘Froskurinn’ Black, Daniel ‘Drakos’ Drakos, Aaron ‘Medic’ Chamberlain i Andrew ‘Vedius’ Day, a zatim krenu na LEC turnir.

KIA

Kia će se s fanovima esportsa povezivati pomoću digitalnih sadržaja

Kia namjerava kreirati nove digitalne marketinške sadržaje, s kojima se želi približiti fanovima esportsa. Zato se odlučila za saradnju s nekim od najpoznatijih igrača i komentatora League of Legends. Kia će pored toga biti prisutna na LEC događajima na stadionima te će stvarati originalne sadržaje sa sedmerostrukim osvajačem League of Legends, esports ekipom ‘Fnatic’, čiji članovi voze najnovije modele Kia.

“Drago nam je da smo se zahvaljući partnerstvu s Kijom pridružili prestižnoj listi događaja i sportskih brendova te tako zakoračili u novu eru evropske lige League of Legends, vodeće esport lige u Evropi. Raduje nas da ćemo zajedno s Kijom raditi na pružanju neprocjenljivog doživljaja za sve igrače League of Legends širom Evrope,” rekao je Alban Dechelotte, vođa sponzorstva i poslovanja u Riot Games EU.

League of Legends, pokrenuta 2009., je online gamerska takmičarska arena i najpopularnija esports igra na svijetu. Igrači League of Legends nadziru ‘prvake’ i bore se u timovima za dominaciju teritorijem. LEC predstavlja najviši nivo igre League of Legends u Evropi, s deset ekipa, koje se bore u najvišoj ligi. Kao i tradicionalne sportove i LEC prate milioni simpatizera, koji prate ekipe profesionalnih igrača esports i vrhunskih komentatora putem direktnih online prenosa.

Kategorije: Vijesti