Novi Volvo C40 Recharge stiže već na jesen ove godine

Volvo C40 Recharge

Novi Volvo C40 Recharge stiže već na jesen ove godine

Volvo planira do 2030. godine da proizvodi isključivo električne automobile. U toj ponudi naći će se i novi C40 Recharger, potpuno novi električni SUV coupe koji će biti dostupan za kupovinu isključivo putem interneta.

Novi Volvo C40 Recharge zasnovan je na istoj CMA platformi kao i XC40 Recharge, ali to je prvi model kompanije koji je dizajniran kao čisto električni model.

Električni Volvo C40 Recharge ima uobičajeni dizajn SUV coupe modela, uključujući nižu krovnu liniju. Ostale karakteristike uključuju redizajniranu prednju masku s novim farovima koji donose vrhunsku tehnologiju LED tehnologiju koja je zasnovana na pikselima, te niz boja i opcija koje su jedinstvene za novi model.

Volvo C40 Recharge

Snaga za pokretanje automobila dolazi iz dva električna motora koji su postavljeni po jedan na svakoj osovini. Njihova kombinovana snaga iznosi 402 KS i 660 Nm okretnog momenta. U kombinaciji sa baterijom od 78 kWh, procjenjuje se da novi Volvo C40 Recharge ima autonomiju od oko 420 km u WLTP ciklusu.

Pored toga, novi Volvo C40 Recharge moći će brzo napuniti bateriju na 80 posto za otprilike 40 minuta, a bit će moguća i bežična nadogradnja softvera koja mogu poboljšati njegov ukupni domet vožnje.

Novi Volvo C40 Recharge kreće u proizvodnju ove jeseni, a proizvodnja će se odvijati u Gentu u Belgiji, gdje se proizvodi i XC40 EV.

Volvo C40 Recharge

Kategorije: Vijesti