BMW Motorsport i MICHELIN

BMW Motorsport i MICHELIN

MICHELIN i BMW Motorsport će u 2013. udružiti snage u natjecanjima American Le Mans Series (ALMS) i 24 sata Nürburgringa. Modeli BMW Z4 GTE i BMW Z4 GT3 ovog njemačkog proizvođača, biti će opremljeni MICHELIN pneumaticima iz serije ‘Ultimate’ za trke izdržljivosti.

“Oduševljeni smo što ćemo zajedno raditi s kompanijom MICHELIN, te smo uvjereni da će naši timovi, s modelima BMW Z4 GTE i BMW Z4 GT3, imati koristi od moto sport iskustva ove ikone među kompanijama, te od njenih pneumatika priznate kvalitete,” rekao je direktor odjela BMW Motorsport Jens MARQUARDT. “Izdržljivost i performanse pneumatika igraju bitnu ulogu u moto sportu. Uz MICHELIN kao našeg partnera za pneumatike, imamo izvrstan položaj u oba ova područja. ”

BMW Z4 modeli tima BMW Motorsport utrkivati će se na pneumaticima 30/68-18 i 31/71-18, redom za prednju i stražnju osovinu. Ovaj slik model iz ‘Ultimate’ serije ove francuske kompanije biti će dostupan u tri mješavine (tvrda, srednja i mekana), ali u skladu s ALMS pravilima, biti će dostupna samo jedna vrsta pneumatika za mokro.

“BMW Z4 modeli natjecati će se na našem višem prednjem pneumatiku (30/68-18, umjesto 30/65-18) kako bi naš novi partner do kraja iskoristio prednosti MICHELIN pneumatika u smislu dugotrajnosti,” rekao je Serge GRISIN, direktor MICHELIN odjela za natjecateljske aktivnosti.

“U siječnju 2013., započeli smo niz ispitivanja koja su uključivala rad s BMW Motorsport odjelom kako bi se identificirali rasponi rada i tlakovi različitih slik pneumatika, te također radilo na postavi novog modela BMW Z4. To će nam omogućiti da budemo sigurni da pneumatici i automobil rade u savršenoj harmoniji, tako da tim može do kraja iskoristiti potencijale ovog automobila. Oduševljeni smo povjerenjem koje u nas ima odjel BMW Motorsport. Briga da zadovoljimo njihova očekivanja je dodatni izvor motivacije za mene i moj tim.”

Prva utrka u 2013. biti će utrka 12 sati Sebringa na Floridi, SAD, koja će se održati 16. ožujka.

Kategorije: Vijesti