Nagrada za Lodgy

Dacia Lodgy osvojio nagradu L’Argus

Žiri sastavljen od industrijskih profesionalaca, dodijelio je Daciji Lodgy (1.5 dCi Laureate) nagradu L’Argus u klasi porodičnih automobila. To je nakon modela Duster iz 2011. godine, drugi put da rumunski automobilski brend osvaja ovu vrijednu nagradu.

Glavni kriterij prilikom dodjele L’Argus nagrade bila je prostrana kabina, zatim ponuda opreme i performansi za uloženi novac, kao i najniži troškovi korištenja u klasi (0,25 eura po kilometru na bazi godišnje kilometraže od 25.000 km u sljedeće tri godine), te nizak pad vrijednosti (49% u tri godine eksploatacije). Žiri je pohvalio i jednostavnost korištenja ovog automobila.

Žiri za dodjelu L’Argus nagrade se sastojao od automobilskih eksperata, novinara i specijalista za tržišna istraživanja. U izbor su ušli svi automobili predstavljeni tokom 2012. godine, a serijom sastanaka lista kandidata je svedena na pet finalista.

Predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, Lodgy je prvi Dacijin MPV model, a kao i ostali modeli ovog proizvođača nudi više za manje, odnosno u ovom slučaju prostranost vozila C segmenta po cijeni vozila B segmenta. I zaista, toliko prostora za uloženi novac ne nudi niko drugi na tržištu. Sve u svemu, idealan automobil za velike porodice koje inače razmišljaju o polovnom MPV vozilu.

Dacia Lodgy je dostupan u izvedbi sa pet i sedam sjedišta. Njegova prostranost (naročito u trećem redu sjedišta), modularni enterijer i ogroman prtljažni prostor (preko 2.600 litara maksimalne zapremine) su glavni atributi, pored modernog enterijera i bogate opremljenosti, koja između ostalog nudi MEDIA NAV multimedijski sistem, koji objedinjuje GPS, radio, Bluetooth konekciju i  ekran osjetljiv na dodir, a sve to po nenadmašnoj cijeni.

Dacia Lodgy je u prodaji u Bosni i Hercegovini od septembra, sa startnom cijenom od 19.351 KM, te kao i svi Dacia modeli, nudi standardnu garanciju od pet godine ili 100.000 pređenih kilometara.

Kategorije: Vijesti