Novi Renault Megane eVision koncept 95% spreman za proizvodnju

Novi Renault Megane eVision koncept 95% spreman za proizvodnju

Renault je otkrio novi koncept Megane eVision na eWays događaju kao najavu novog modela koji u proizvodnju kreće naredne godine.

Novi Megane eVision prvi je Renault koji se temelji na grupacijskoj modularnoj platformi CMF-EV, a na kojoj će se naći i Nissan Ariya.

Prema francuskom proizvođaču automobila, koncept ima bateriju od 60 kW koja je kompatibilna s brzim punjačem do 130 kW, ali informacija o dometu sa jednim punjenjem nije objavljena.

Baterija napaja električni motor koji proizvodi 217 KS i 300 Nm okretnog momenta. On pokreće prednje točkove, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje manje od osam sekundi.

Novi Megane eVision duga je 4.210 mm, širok 1.800 mm i visok 1.505 mm, s međuosovinskim razmakom od 2.700 mm. Time se postavlja kao direktni konkurent modelima poput VW ID.3, koji je nešto duži (4.262 mm) i viši (1.552 mm) te ima duži međuosovinski razmak (2.765 mm).

Koncept je 95% spreman za proizvodnju, a Megane eVision postao je prvi model u novoj, široj paleti električnih vozila. Konačna serijska verzija Megane eVision za Evropu u proizvodnju kreće krajem sljedeće godine, a očekuje se da će biti ponuđena s različitim veličinama baterija i različitim izlaznim snagama motora.

Kategorije: Koncepti, Vijesti