Novi Volkswagen Arteon Shooting Brake na posljednjim testovima

Volkswagen Arteon Shooting Brake R-Line

Novi Volkswagen Arteon Shooting Brake na posljednjim testovima

Volkswagen će uskoro imati novi model u svojoj ponudi za kupce u Evropi – Arteon Shooting Brake.

Duže vremena govorilo se o dolasku Arteona u shooting Brake izvedbi, a 24. juna ona će postati stvarnost. Naime, tada je zakazana premijera osvježenog modela te predstavljanje karavanske tj. Shooting Brake izvedene.

Za premijeru je sve spremno, a nedavno ne na njemačkim cestama fotografiran blago zamaskirani prototip. Automobil je imao maskiran zadnji dio i lažne obloge prozora kako bi se prikrili novi detalji. Ipak, neće biti velikih dizajnerski promjena. Na prednjem dijelu bit će novi dizajn usisnika zraka, nova rešetka hladnjaka sa manje hroma, te nešto drugačija prednja svjetla.

U unutrašnjosti može se očekivati nove kolorne kombinacije, nova instrument tabla te novi Infotainment sistem. Naravno, očekuje se i tehnološki napredak u segmentu pomoćnih sistema za vozača.

Ponuda motora bit će blago revidirana pa se očekuje da će u ponudi biti svi motori kao i do sada, s tim da će novost činiti Arteon R. Njega bi trebao pokretati 2.0 litreni TSI motor sa 333 KS koji će pokretati novi novi Golf R.

Arteon R trebao bi biti predstavljen nekoliko mjeseci nakon premijere osvježene verzije koja nas čeka 24. juna tekuće godine.

Kategorije: Vijesti