Porsche BH podržala rad UMDB-Institut za majku dijete

Porsche BH podržala rad UMDB-Institut za majku dijete

UMBD Institut za majku dijete osnovan je 2018. godine sa ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja žena, promocije očuvanja važnosti institucije porodice te svim aktuelnim pitanjima i temama koje se odnose na populacije žena, djece i roditelja. 

„Želimo uvezati institucije, te domaće i međunarodne organizacije i kompanije, kako bi podrška koju pružamo spomenutim kategorijama bila još konkretnija i to kroz implementaciju konkretnih programa. Ovom prilikom se zahvaljujemo firmi Porsche BH d.o.o. koja podržava rad udruženja. Cilj nam je obezbijediti besplatne interaktivne radionice za kategorije roditelja, djece, trudnica i majki a sve u cilju podizanja samopouzdanja i kompetentnosti kod roditelja za novu životnu ulogu, što će bez sumnje doprinijeti rastu nataliteta u našoj zajednici. Pozivamo i ostale kompanije i nadležne institucije da se priključe našem radu i podrže aktivnosti našeg udruženja kako bismo kroz porodicu i odgoj naše djece gradili sigurnu budućnost u našoj domovini“, ističe Alma Hodžić-Badić, predsjednica Instituta za majku i dijete.

„DasWeltAuto, članica grupacije Porsche BH, je međunarodni brend čije su poslovne aktivnosti povezane sa rabljenim vozilima. U Bosni i Hercegovini smo prisutni od 2017. godine, sa devet ovlaštenih partnera širom naše zemlje. Naša kompanija je poznata po različitim društveno odgovornim projektima. Svjesni važnosti očuvanja porodice i njenih temeljnih vrijednosti, raduje nas da smo uspostavili saradnju sa Institutom za majku i dijete. Današnjim simboličnim činom sadnje drveta kao simbola života, koji poklanjamo građanima Sarajeva, odlučili smo ozvaničiti početak saradnje sa UMBD-om“, kazao je brend menadžer DasWeltAuta Haris Muratović.

„Drago nam je da su predstavnici kompanije Porsche BH i Instituta za majku i dijete odabrali da svoj početak saradnje ozvaniče upravo ovdje u Pionirskoj dolini, čestom izletištu za porodice sa djecom u našem gradu. Kroz različite aktivnosti i kontinuirano obogaćivanje sadržaja za djecu i porodice, nastojimo biti nezaobilazna destinacija kako za domaće goste, tako i za turiste“, kazao je Goran Mačkić, izvršni direktor sektora održavanja javnih zelenih površina KJKP“Park“d.o.o.Sarajevo.

Kategorije: Vijesti