Renault Talisman stigao na bh tržište: Luksuzna krstarica prestižnog izgleda

Renault Talisman 03 - premijera

U prodaju stigao Renault Talisman: Luksuzna krstarica prestižnog izgleda i premium tehnologijom 

Na bosanskohercegovačkom tržištu dostupna je Renaultova luksuzna krstarica Talisman, nova limuzina s premium karakteristikama i naprednom tehnologijom ispred svog vremena. U isto vrijeme, u mreži bh. koncesionara će biti dostupan i atraktivni karavan Talisman Grandtour. Ulaz u svijet Talismanovog luksuza starta od primamljivih 38.400 KM u izvedbi Life Energy dCi 110 Stop&Start.

U mreži Renaultovih koncesionara u Bosni i Hercegovini oficijelno je započela prodaja luksuzne limuzine Talisman. U tržišnu luku u D segmentu uplovio je automobilski Apolon atraktivnih oblina i uglađenih proporcija sa Renaultovim novim dizajnerskim smjerom, koji sa istaknutim ”dijamantom” i  premium svjetlosnom grupom daje ovom modelu potpuno novi identitet u srednjoj klasi.

Nasljednik modela Laguna i Latitude kombinuje downsizing filozofiju, prestižnije materijale i vrhunsku završnu obradu, komforniju unutrašnjost i visoku posvećenost detaljima, do sada rezervisane isključivo za automobile iz premium segmenta. U skladu sa visokim standardima, Talisman jednako kao i na ostalim tržištima, donosi neizmjeran nivo luksuza i napredne tehnologije, koji su na bh. tržištu ponuđeni u četiri osnovna nivoa opreme: Life, Business, Zen i prestižni Initiale Paris. Shodno Renaultovoj posvećenosti olakšanom korištenju vozila u svakodnevnoj vožnji, Talismanov konfigurator donosi skoro pa beskonačnu listu pojedinačnih opcija, ali i niz tematskih paketa na temu sigurnosti, asistencije u vožnji, usklađenosti sa zimskim i ljetnim režimom korištenja vozila, pa sve do ”bildanja” neviđenog luksuza u enterijeru i eksterijeru.

Renault Talisman 02 - premijera

Renault Talisman je prvi i jedinstveni model u srednjoj klasi, koji nudi šasiju sa četiri upravljiva točka 4Control® za vrhunski užitak u vožnji, inovativni i ujedno vanvremenski sistem MultiSENSE® koji omogućava bezbroj promjena na postavkama automobila (standard od druge razine opremljenosti Business), kao i sveobuhvatni multimedijalni sistem R-Link2® sa unikatnim 8,7 inčnim centralnim ekranom. Presvlake od tkanine, kože i Nappa kože, u svijetlijim i tamnijim tonovima, 10 vanjskih kolorita karoserije, te točkovi u veličini do 19 inča, takođe su dio raskošnosti i luksuza na Renaultovoj novoj limuzini.

Sigurnost kao imperativ kod svih Renault modela, a posebno kod Talismana, dovela je do visoke stope pasivne sigurnosti zahvaljujući upotrebi čelika visokog stepena elastičnosti kod novorazvijene CMF C/D platforme i novoj generaciji sistema asistencije u vožnji. Nevjerovatno, ali istinito, kvadratni milimetar ove vrste čelika može izdržati opterećenje od 120 kg.

Renault Talisman 05 - premijera

S druge strane, sigurnosni pojasevi su opremljeni predzatezačima i adaptivnim limitatorima, koji razinu zatezanja prilagođavaju intenzitetu udara i čak građi putnika. Kod bočnih sudara, vozač i suvozač su zaštićeni dvostrukim bočnim jastucima i bočnim zavjesama  posljednje generacije. S takvim respektabilnim sigurnosnim karakteristikama Talisman je na Euro NCAP testu sigurnosti olako ostvario vrhunske rezultate i maksimalnih pet zvjezdica, uključujući visoke procentualne vrijednosti za zaštitu odraslih i djece.

Renaultova ponuda pogonskih agregata za automobil ovakvog imidža obuhvata downsizing turbo motore Energy generacije, u čijim temeljima je usađena tehnologija iz Formule 1. Ekološki orijentisani Euro 6 moderni agregati postižu sinergiju u pogledu visokih performansi, efikasnog sagorjevanja i nadasve ekonomične potrošnje goriva. Bh. kupcima na raspolaganju su dvije benzinske i tri dizelske pogonske jedinice snage od 110 do 200 KS, svaka opremljena turbopunjačem, direktnim ubrizgavanjem i start-stop funkcijom, kao i 6-stepenim ručnim ili 7-stepenim EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. Kao uzor u D segmentu, Talisman je jedna od rijetkih limuzina koja troši minornih 3,6 litara u prosjeku i emituje svega 95g CO2 po pređenom kilometru (*verzija Energy dCi 110 Stop&Start).

Renault Talisman 07 - premijera

Verzije sa benzinskim motorima

 • Business Energy TCe 150 EDC Stop&Start
 • Zen Energy TCe 200 EDC Stop&Start
 • Initiale Paris Energy TCe 200 EDC Stop&Start

Verzije sa dizelskim motorima

 • Life Energy dCi 110 Stop&Start
 • Business Energy dCi 110 Stop&Start
 • Business Energy dCi 130 Stop&Start
 • Business Energy dCi 130 EDC Stop&Start
 • Zen Energy dCi 130 Stop&Start
 • Zen Energy dCi 130 EDC Stop&Start
 • Zen Energy dCi 160 EDC Stop&Start
 • Initiale Paris Energy dCi 130 EDC Stop&Start

Talisman Grandtour (3)

Pored limuzine, koja starta sa primamljivom cijenom od 38.400 KM u izvedbi Life Energy dCi 110 Stop&Start, u isto vrijeme u ponudi će se naći i Talisman Grandtour, atraktivni karavan dostupan od 40.800 KM.

Više informacija o Novom Talismanu i Talismanu Grandtour možete dobiti u mreži ovlaštenih Renault koncesionara ili se informisati putem službene Facebook stranice Renault BiH te službene Internet stranice www.renault.ba.

Talisman Grandtour (2)

Kategorije: Vijesti