Seat 20V20 osvojio nagradu za dizajn

Seat 20V20

Seat 20V20 osvojio nagradu za dizajn

Više nego bilo koji drugi konceptni automobil u povijesti kompanije Seat, model Seat 20V20 (Vision 2020) predstavlja svoj novi imidž kada su u pitanju dizajn, kvaliteta i strastvenost. Kada je predstavljeno kao konceptno vozilo na sajmu automobila u Ženevi, to je bio dizajn ovog SUV-a koji je privukao posebnu pažnju. Taj dizajn je sada proglašen pobjednikom u renomiranom takmičenju “Automotive Brand Contest”.

“Automotive Brand Contest” je jedno od najvažnijih takmičenja u automobilskom sektoru za oblast dizajna. Renomirani žiri sastavljen od novinara za oblast industrije, predstavnika univerziteta i stručnjaka za dizajn dodijeljuje nagrade za ukupno 15 kategorija. Tako je Seat 20V20 proglašen pobjednikom u kategoriji konceptni automobil.

Seat između ostalog predstavlja primjer  za moćan i sofisticiran dizajn. Trenutni modeli kao što su Leon i Ibiza su impresivan dokaz za to. Žiri takmičenja “Automotive Brand Contest” prepoznao je ove vrijednosti i kod konceptnog modela ovog španskog automobilskog brenda. Kao jedino međunarodno takmičenje u dizajnu za automobilske brendove, nagrada nosi izrazitu vrijednost. Međunarodni žiri dodijeljuje nagrade u ukupno 15 kategorija, kao što su “Unutrašnji prostor”, “Brand Design” i “Budućnost, dijelovi i mobilnost”.

Njemačko Vijeće za Dizajn je posvećeno prvenstveno komunikaciji  jednog principa: “povećavanje  vrijednosti brendova kroz ciljanu primjenu dizajna”. U ovom Vijeću  članstvo ima više od 200 kompanija koje zapošljavaju ukupno dva miliona ljudi. Osnovano je 1953. godine po nalogu njemačkog Bundestaga da bi se istakao aspekt dizajna u okviru njemačke ekonomije.

Ova prestižna nagrada će biti uručena 15. septembra, prvog press dana na ovogodišnjem Međunarodnom Sajmu Automobila u Frankfurtu. Njemačko Vijeće za Dizajn će predstaviti nagrade pobjednicima različitih kategorija na gala ceremoniji u Sali Metzler muzeja Städel.

Kategorije: Koncepti, Vijesti