ŠKODA OCTAVIA vRS dizel stiže u najsnažnijem izdanju

ŠKODA OCTAVIA vRS dizel

ŠKODA OCTAVIA vRS dizel stiže u najsnažnijem izdanju

ŠKODA OCTAVIA vRS dobiva svoj najsnažniji dizelski motor ikad u obliku 2,0-litrenog TDI-ja od 197 KS.

Dizel se pridružuje benzinskoj i hibridnoj verziji sportske Octavije i snažniji je od svog prethodnika za oko 15 KS. Iako donosi manje snage od 2.0-litrenog TSI-ja sa 245 KS, on ima jači okretni moment.

Novi 2.0-litreni TDI nastao je na temelju pametnih rješenja. Aluminijski blok pomaže u smanjenju težine, a tu su klipni prstenovi s malim trenjem.

ŠKODA OCTAVIA vRS dizel

Turbo punjač s vodenim hlađenjem osigurava da performanse ostanu jake, a DSG mjenjač sa sedam stepeni prijenosa osigurava dobru iskorištenost snage motora.

Snaga se prenosi na sva četiri točka putem sistema 4×4. Tu nije kraj inovativnostima jer se za ovaj motor koristi ulje s boljim viskozitetom kako bi se dodatno smanjilo trenje.

Poboljšan je i dizajn karoserija koja je lakša od prethodne generacije, pa to sve novu Octaviju vRS dizel čini agilnijom i štedljivijom. Škoda čak koristi diferencijale kako bi usmjerila više snage u zavojima na vanjske točkove.

Vizuelno dizelska Octavija vRS neće se razlikovati od benzinske i hibridne verzije, a bit će dostupna u obje karoserijske izvedbe.

ŠKODA OCTAVIA vRS dizel

Kategorije: Vijesti