Škoda Service Challenge

Svjetsko prvenstvo Škoda servisa

Skoda takmicenje 2013

Treći put zaredom u organizaciji Škoda Auto a.s., Mlada Boleslav u periodu od 21. do 24.03.2013. održano je Svjetsko prvenstvo Škoda servisa pod nazivom „Škoda Service Challenge“. Na istom je učestvovalo 36 zemalja, sa ukupno 72 takmičara podijeljenih u dvije grupe: servisni savjetnici i servisni tehničari.

Svjetskom prvenstvu Škoda servisa prethodila su dva kvalifikaciona kruga na državnom nivou, te finalno takmičenje, na kojem su odabrani predstavnici ovlaštene Škoda servisne mreže u Bosni i Hercegovini.

Bh. Škoda servisnu mrežu su predstavljali servisni tehničar Semir Dizdarević ispred auto kuće ASA PSS iz Sarajeva i servisni savjetnik Mirzet Šabić ispered auto kuće Škoda Centar iz Bihaća.

Svoja znanja i vještine takmičari su dokazivali iz oblasti: servisna tehnika (mehanika i dijagnoza), poznavanje proizvoda, servisni suštinski procesi, kao i poznavanje marke i historije Škoda Auta.

„Zadovoljstvo nam je saopštiti vrlo dobar plasman bh. predstavnika koji su u ukupnom poretku zauzeli 9. mjesto (oblast Servisna tehnika) i 16. mjesto (oblast Servisni savjetnik), te time ostvarili najbolji rezultat u regionu”, rekao je vođa bh. tima Dario Krajina.

Ovakav vid takmičenja je jedinstven u svijetu automobilizma, te kao takav ne samo da doprinosi većoj motivaciji zaposlenika u ovlaštenoj Škoda servisnoj mreži već i intenziviranju interne komunikacije i razmjene iskustava. Ostvareni rezultat govori da konstantno ulaganje u edukaciju i stručno usavršavanje zaposlenika doprinosi kvalitetu servisne usluge i zadovoljstvu kupaca.

 

Kategorije: Vijesti