Nissan ubrzava prema budućnosti na ženevskom sajmu automobila 2016.

Nissan zeneva 2016 -2

Nissan ubrzava prema budućnosti na ženevskom sajmu automobila 2016.

Nissanova napredna tehnologija i inovacije će biti zvijezde ovogodišnjeg ženevskog sajma automobila; Nissan će po prvi put predstaviti svoju viziju inteligentne mobilnosti i prikazati konceptni automobil IDS Concept evropskim kupcima.

Dinamičnim prikazom Nissanove vizije budućnosti mobilnosti Nissanov će izložbeni prostor oživjeti tehnologije sutrašnjice. Od uvida u Nissanovu viziju budućnosti mobilnosti do istraživanja upečatljivog dizajna Nissanovih crossovera u novim verzijama Premium Concept, Nissanov izložbeni prostor još jednom dokazuje zašto je Nissan jedna od najuzbudljivijih i najnaprednijih marki u automobilskoj industriji.

Sa ciljem budućnosti bez emisija i saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, Nissanova vizija inteligentne mobilnosti će voditi razvoj proizvoda i tehnologije, ključne odluke o izvorima energije koji će pokretati automobile, način na koji se automobili voze i kako se automobil mogu integrisati u društvo.

Temelj Nissanove inteligentne mobilnosti čine tri stuba inovacija:

  • Nissan Intelligent Driving – stvaranje veće sigurnosti vozača, na čelu sa Nissanovom tehnologijom za autonomnu vožnju Piloted Drive.
  • Nissan Intelligent Power – veća efikasnost, više snage, na čelu sa električnim vozilima
  • Nissan Intelligent Integration – nova veza između vozila i društva

Vizija inteligentne mobilnosti nadahnuta je konceptnim automobilom IDS Concept koji će evropsku premijeru imati na ženevskom sajmu automobila Kao predstavnik Nissanove vizije budućnosti električnih vozila i autonomne vožnje, IDS Concept se ističe izuzetno naprednom tehnologijom električnog pogona, naprednim aerodinamičkim svojstvima, snažnim ubrzanjima i naprednom umjetnom inteligencijom.

Nissan zeneva 2016 -4

Spreman iz temelja izmijeniti odnos vozača i automobila, novi koncept još jednom dokazuje da je Nissan predvodnik razvoja automobilske tehnologije u području tehnologije autonomne vožnje koja se može primijeniti u stvarnom životu. Nissan donosi inovacije i uzbuđenje širokom krugu kupaca.

Najbolji primjer toga je Nissanov nagrađivani crossover Qashqai. Kad krene u proizvodnju sljedeće godine, crossover Qashqai će biti prvo Nissanovo vozilo za evropsko tržište opremljeno tehnologijom autonomne vožnje. Osvježeni Qashqai koji će se proizvoditi u britanskoj tvornici u Sunderlandu će biti opremljen sistemom za autonomnu vožnju „Piloted Drive 1.0” u jednoj traci koji omogućuje sigurnu vožnju unutar brzinskih ograničenja u gustom saobraćaju na autoputevima.

Od tehnologija autonomne vožnje do potpuno novog pristupa premium dizajnu, ženevski salona automobila je bio mjesto premijere Nissanovih crossovera u verziji „Premium Concept”. Nissan je prikazao dvije upečatljive posebne verzije svojih uspješnih crossovera, Qashqaija i X-Traila. Na temelju postojećih modela, Nissan je na bazi istraživanja otkrio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijim čak i širem krugu kupaca.

Od Nissanovog dizajnerskog izraza do načina upotrebe naprednih materijala, oba automobila predstavljaju novi pristup privlačnosti Nissanovih premium crossovera širokom krugu kupaca.  U skladu sa konceptom gradskog istraživača, svaka je verzija Premium Concept izvedena na drugačiji način i namijenjena različitim kupcima. Qashqai Premium Concept je opremljen i tehnologijom autonomne vožnje Piloted Drive 1.0, istom tehnologijom koja će se od 2017. ugrađivati u evropsku verziju Nissana Qashqai.

Nissan zeneva 2016 -3

Nissan izlaže na Sajmu automobila u Ženevi nakon još jedne, šeste uzastopne, godine rasta i rekordne prodaje u Europi, gdje je do kraja 2015. prodao 715.623 automobila. Uz zadržavanje tržišnog udjela od 4,0 % i rasta prodaje na ključnim tržištima, kao što su Španija, Italija, Velika Britanija i Njemačka, Nissan sebi postavlja još veće ciljeve.

Ovo će biti prelomna godina za Nissanove tvornice: tvornica u Sunderlandu obilježava 30 godina rada, a tvornica u Sankt Petersburgu deset. To je još jedan dokaz da se kontinuirano ulaganje u lokalnu proizvodnju na ključnim tržištima itekako isplati.

Nissanov posebni tim za društvene medije cijelo će vrijeme pratiti salon i uživo prenositi sa štanda. Novosti će se uživo objavljivati preko Twittera na računu @nissaneurope, a i vi možete sudjelovati u razgovoru uz upotrebu hashtaga #NissanLive. Najnovije vijesti sa Nissanova štanda možete pratiti na Nissanovoj Facebook stranici: www.facebook.com/Nissan. Za više informacija o Nissanu i Nissanovim proizvodima posjetite: http://www.nissan.eu/experience-nissan.html

Nissanov izložbeni prostor (4150) nalazi se u hali 4.

Nissan zeneva 2016 -1

Kategorije: Auto sajam