Salon automobila u Ženevi: DS ulazi u novo doba

Novi DS 5 - 2015 - 05

Salon automobila u Ženevi: DS ulazi u novo doba

Marka DS priređuje pravi događaj na Ženevskom salonu automobila predstavljajući premijerno novi DS 5.

S ovim automobilom, marka DS započinje novo doba. Od novog prednjeg kraja – DS Wings – do učinkovitih motora, visoke tehnologije i umijeća dostojnog velikih luksuznih kuća., novi   DS 5 sjedinjuje ‘potragu za izvrsnošću’ i ‘odvažnost’. Taj međunarodni susret je prilika za DS, novu premium marku, za potvrđivanje svoje ambicije: povratak francuskih automobila u visoku klasu.

Po prvi puta će DS kao Marka biti prisutan na 85. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Na štandu koji odiše profinjenošću i posvećenošću detaljima, Marka će predstaviti svoja posljednja ostvarenja i svoju ponudu internetskih usluga.

Osim novog DS 5 i konceptnog automobila DIVINE DS, posjetitelji će tijekom otvaranja salona otkriti dva iznenađenja specijalno rezervirana za susret sa zaljubljenicima u automobile.

Novi DS 5: Utjelovljenje marke DS

Premijerno predstavljen na Salonu automobila u Ženevi 2015., novi DS 5, perjanica ponude marke DS,  uvodi identitet Marke novim prednjim krajem, kao i drugim novostima, koje čine DS! Avangardan stil, dinamično ponašanje na cesti, profinjenost i posvećenost detaljima te ponuda naprednih tehnologija,novi DS 5 ima sve atribute sadašnjih i budućih automobila DS.

Nezaobilazan element svakog premium vozila: prednji kraj. Na novom DS 5 prednji kraj još snažnije odiše statusom i karakterom. Odlikuje se okomito postavljenom i pomno oblikovanom prednjom maskom s logotipom DS u sredini – nazvanoj DS Wings, koja na prvi pogled podsjećaju na stare DS modele – i Full Xenon LED svjetla. Putnicima je u unutrašnjosti na raspolaganju ekran osjetljiv na dodir najnovije generacije, a od lansiranja će na izbor biti dostupno pet učinkovitih motora koji nude snagu (okretni moment može doseći do 400 Nm, ovisno o motoru) i energetsku učinkovitost (s emisijom od 100 g/km odnosno 90 g/km, ovisno o motoru).

S tim novim elementima, uz one po kojima je taj model već poznat, kao što je avangardan dizajn, profinjenost do najsitnijih detalja i vozačevo mjesto nalik na kokpit,novi DS 5 više je nego ikad ‘perjanica’ ponude Marke DS.

Citoren Divine DS - 01

DIVINE DS: Budućnost marke DS

Predstavljen na Salonu automobila u Parizu 2014., konceptni automobil DIVINE DS predstavlja DNK marke DS i njezinu budućnost. Nacrtan i kreiran u Parizu, ovaj manifest stila i profinjenosti spaja profinjenost i tehnologiju. Odlikuje se kompaktnom siluetom s četirima vratima snažnog i uglađenog stila, istaknutog snažnim grafičkim potpisima. Osim vanjskog stila taj model spaja profinjenost, osobito oblikom i sasvim novom obradom unutrašnjosti, tehnologiju s laserskim svjetlima, optimiranu aerodinamičnost s plohama na stražnjem staklu, pogled iza vozila s ugrađenom kamerom…

DIVINE DS uvodi koncept hiperpersonalizacije koji se odražava u tri svijeta unutrašnjosti, svaki sa snažnom i jedinstvenom osobnošću: „Muževan stil”, „Pariški šik” i „Fatalni punk”.

Citoren Divine DS - 06

Nove internetske usluge

Kako bi istaknula tehnološku naprednost automobila DS, Marka u njih ugrađuje ponudu internetskih usluga jednostavnih za upotrebu i osmišljenih za klijenta:

  • putem novog ekrana osjetljivog na dodir dostupnog na svim automobilima DS tijekom prvih šest mjeseci. Ugrađen u novi DS 5, kompatibilan je s funkcijom New Mirror Screen koja omogućava prikaz zaslona pametnog telefona, bez upotrebe svog telefona.
  • uz DS Connect Box, ponudu inovativnih internetskih usluga razvijenu kako bi ispunila očekivanja klijenata Marke u pogledu sigurnosti, uštede vremena i troškova te udobnosti. Sve te internetske usluge rade zahvaljujući modulu GPS i SIM kartici integriranoj u vozilo.

Četiri usluge su dostupne:

  • Paket SOS & Assistance:automatsko upućivanje hitnog poziva ili izravno povezivanje sa službom za hitne pozive jednostavnim pritiskom tipke “SOS”.
  • Paket Monitoring: virtualna servisna knjižica (automatsko praćenje kilometraže i upozorenje na servis) i izvještaji u upotrebi automobila.
  • Paket Mapping: utvrđivanje položaja vozila, prikaz putovanja i podaci o upotrebi vozila u slučaju posudbe.
  • Paket Tracking: utvrđivanje zemljopisnog položaja u slučaju krađe, 24 sata dnevno i sedam dana u tjednu.

i naposljetku putem nove mobilne aplikacije – nazvane MyDS – kompatibilne s operativnim sustavima iOS/Android. My DS objedinjuje čitav niz funkcija: pronalaženje parkirnog mjesta, nastavak puta do odredišta pješke, podsjetnike za buduće redovite servise, pristup uputama za upotrebu automobila… Koji je cilj? Pratiti korisnika tijekom vožnje i ponuditi mu intuitivne i inovativne usluge. Tom aplikacijom dostupni su mu svi podaci o automobilu i posebne ponude za sve kupce DS.

Konferencija za medije marke DS održat će se na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi u utorak 3. ožujka u 14 sati u paviljonu 6 (štand 6221).

Citoren Divine DS - 03

Kategorije: Auto sajam