Fernando Alonso ipak bi mogao voziti za Mercedes!

Fernando Alonso ipak bi mogao voziti za Mercedes!

Nakon odlaska Nice Rosberga u penziju otvorilo se slobodno mjesto u šampionskom timu. Prva, ali potajna, želja čelnika Mercedesa bio je Fernando Alonso, no na upražnjeno vozačko mjesto zasjeo je finac Bottas.

Direktor Mercedesa Totto Wolf ostavio je otvoren prostor za nastavak nagađanja o dolasku Fernanda Alonsa u njemački tim sljedeće sezone.

Španac ima važeći ugovor za McLaren, a njegov ugovor upravo plaća Honda tako da nije bilo velikog prostora za odlazak bez astronomskog obeštećenja. Pored toga, Alonso je očekivao ogroman napredak Honde, ali je doživio još jedno veliko razočarenje.

Alonso je nedavno izjavio da će vjerovatno otići u drugi tim ako ne počne da pobjeđuje. On je tek u Barcelon prvi put ove sezone završio utrku, ali na 12 mjestu.

“Ne možete reći “ne” unaprijed, to bi bilo glupo. On je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih vozača. I dalje je motivisan i energičan. Nalazi se pri kraju karijere, ali to ne znači da ne može da pobjeđuje još dvije, tri godine”, rekao je Wolf.

“Poštujem Alonsa, ali ima i drugih vozača koji su prioritet. Valtteri i Lewis prije svih, ali smo uzbuđeni i zbog mladih talenata koji me oduševljavaju. Potpuno vjerujem Valtteriju, ali dosta je mogućnosti za 2018, a onda će biti veliki izazov i 2019”, neodlučan je Wolf.

Kategorije: Formula 1